Bihor: Construirea şoselei de centură a municipiului Beiuş, deblocată de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor

Redacția ian. 26, 2023 0 comentarii
Traseu-Centura-Beius

Construirea şoselei de centură a municipiului Beiuş a fost clarificată, joi, de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), care a publicat decizia prin care a respins o contestaţie depusă faţă de rezultatul licitaţiei, anunță CJ Bihor.

Astfel, în urma evaluării celor cinci oferte, a fost declarată câștigătoare oferta depusă deAsocierea Drum Asfalt (leader), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt.

Valoarea ofertei câștigătoare este de aproape 270 de milioane de lei fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

„Din păcate, procedura de licitație s-a lungit foarte mult din cauza contestațiilor, de la prima adjudecare din iunie până astăzi. Mă bucur că, în sfârșit, suntem în măsură să semnăm contractul. Ne propunem ca la sfârșitul săptămânii viitoare să semnăm contractul cu firma câștigătoare, iar după ce aceasta constituie garanția de participare, să dăm ordinul de începere a lucrărilor, cel mai târziu la jumătatea lunii februarie”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Șoseaua va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, iar profilul transversal cuprinde următoarele caracterisitici: lățimea părții carosabile – 7 metri + supralărgiri, lățimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lățimea acostamentului – 2 x1,70 metri.

Proiectul tehnic pentru Centura Beiuș este realizat și se va trece direct la execuția lucrărilor, care presupun construirea a 2 viaducte și 3 pasaje supraterane și lucrări în albia Crișului Negru.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, prin parteneriatul cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *