Bloomberg: PIB-ul Germaniei ar urma să se contracte din nou în trimestrul al treilea 

germania, steag germania Sursa foto: Pexels / Ingo Joseph

Guvernul german va anunţa luna viitoare că se aşteaptă la o contracţie a celei mai mari economii europene în 2023, în locul unei creşteri modeste pe care miza până acum, a anunţat miercuri Bloomberg News citând surse din apropierea acestui dosar, scrie Agerpres.

Conform noilor prognoze, Produsul Intern Brut al Germaniei ar urma să se contracte din nou în trimestrul al treilea şi va înregistra doar un uşor avans în ultimele trei luni ale anului, ceea ce înseamnă că cea mai mare economie europeană se va contracta cu 0,3% în ritm anual în 2023. În prognozele economice publicate în luna aprilie, guvernul de la Berlin miza pe o creştere economică de 0,4% în acest an.

Ministerul german al Economiei ar urma să dea publicităţii noile sale prognoze de toamnă în data de 11 octombrie şi sursele citate de Bloomberg precizează că cifrele finale ar putea să sufere modificări în funcţie de evoluţiile din următoarele săptămâni.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

O revizuire a estimărilor autorităţilor de la Berlin ar aduce Germania în linie cu prognozele făcute de alte entităţi, precum Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană.

În luna iulie, Fondul Monetar Internaţional a anunţat că se aşteaptă ca PIB-ul Germaniei să înregistreze o contracţie de 0,3% în acest an, astfel că Germania va fi singura din marile economii ale lumii care va suferi o contracţie a economiei. Comisia Europeană este şi mai pesimistă cu privire la performanţele economice ale Germaniei, prognozând o contracţie de 0,4% în noile sale prognoze publicate luni, faţă de un avans de 0,2% cât estima anterior.

Printre factorii care afectează economia germană se numără cererea slabă din China, lipsa de muncitori calificaţi şi efectele persistente ale crizei energetice, combinate cu inflaţia care se încăpăţânează să rămână la un nivel ridicat, ceea ce afectează cererea internă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: