BMW i Ventures a investit în HeyCharge, startup care dezvoltă o opțiune de încărcare vehiculelor electrice în parcări subterane, fără internet

Redacția ian. 14, 2022 0 comentarii
masini electrice statie incarcare

BMW investește în startup-ul german de infrastructură de încărcare HeyCharge prin divizia sa de capital de risc, BMW i Ventures. Cu tehnologia sa SecureCharge în curs de brevetare, HeyCharge permite încărcarea vehiculelor electrice în parcări subterane fără a avea conexiune la internet.

În plus, platforma lor cloud se ocupă de facturare. BMW iVentures a preluat conducerea în runda de finanțare de început prin care HeyCharge a strâns 4,7 milioane de dolari. De asemenea, la finanțare a participat și Statkraft Ventures, filiala de capital de risc a Statkraft, compania de energie regenerabilă din Norvegia.

Kasper Sage, Managing Partner la BMW i Ventures, consideră HeyCharge prima companie care permite încărcarea inteligentă a vehiculelor electrice fără conexiune la internet. „Aceasta este cheia pentru a face stațiile de încărcare viabile din punct de vedere comercial, indiferent de locație”, a spus el. De obicei, stațiile de încărcare inteligente necesită o conexiune la internet și o aplicație sau un card RFID pentru a fi activate.

Aici vrea să intervină HeyCharge. Tehnologia lor „SecureCharge” ajută încărcătorul și aplicația HeyCharge să comunice prin Bluetooth. De asemenea, compania susține că acest lucru ar minimiza latența dintre telefon și încărcător, maximizând în același timp disponibilitatea sistemului.

Potențialul pieței este uriaș. „Cu 40% dintre europeni și 37% dintre chiriașii din SUA care locuiesc în blocuri de apartamente, există o mare parte a populației pentru care să treacă la mașini electice este prea dificil, deoarece nu se pot încărca acasă”, a explicat Chris Cardé, fondator și CEO al companiei. HeyCharge.

În plus, HeyCharge speră că soluția lor „AccessPoint” va reduce costul total cu până la 80% în viitor, inclusiv hardware, instalare, comunicații și service. AccessPoint permite accesul și controlul facturării și va fi oferit și pentru modernizarea stațiilor de încărcare existente. Pentru facilități noi, HeyCharge oferă o cutie de încărcare de perete de 22 kW.

„Soluția noastră face nu numai încărcarea vehiculelor electrice scalabilă, ci și mai rentabilă”, a adăugat Cardé. „Suntem încântați să colaborăm cu BMW i Ventures în această rundă și așteptăm cu nerăbdare să valorificăm această investiție pentru a poziționa și extinde produsul nostru pe piață la nivel global și pentru a oferi consumatorilor opțiuni de încărcare la preț redus.”

Partenerii nu au dezvăluit o cronologie sau domeniul de aplicare al vreunei lansări viitoare. Cu toate acestea, a adăugat managerul BMW, Sage, BMW iVentures a văzut HeyCharge ca o „tehnologie crucială pentru extinderea la nivel național a infrastructurii de încărcare”.

Atât BMW, cât și HeyCharge au sediul în Munchen.

Sursa Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *