BMW vrea să angajeze 6.000 de persoane în 2022, pentru a se pregăti de creșterea cererii de vehicule electrice

masini, bmw

Grupul german BMW intenţionează să creeze până la 6.000 de noi locuri de muncă anul viitor, pentru a se pregăti pentru cererea în creştere pentru vehiculele sale electrice, a declarat directorul executiv al producătorului auto cotidianului Muenchner Merkur, transmite Reuters.

„BMW este pe un drum foarte bun de transformare și are fabricile pregătite pentru mobilitatea electrică, a declarat Oliver Zipse, CEO-ul BMW, într-un interviu publicat miercuri. „De aceea ne vom mări forța de muncă cu până la cinci procente anul viitor”, a completat el.

BMW a vândut până acum peste un milion de vehicule electrice (EV) – inclusiv vehicule pur electrice și hibride – și intenționează să atingă vânzări de două milioane de vehicule pur electrice până în 2025.

Având în vedere investițiile în curs ale producătorilor de semiconductori, deficitul de semiconductori ar trebui să se termine într-un an, a spus CEO-ul. „Mă aștept ca până la sfârșitul anului viitor să vedem o situație în mare măsură normală”, potrivit lui.

Zipse a spus că cererea de vehicule electrice este foarte mare. „I4-ul nostru este epuizat de luni de zile, la fel ca și iX”. i4 este o mașină executivă compactă electrică, iar iX este un SUV crossover de lux electric de dimensiuni medii. Anul viitor, BMW plănuiește să introducă o versiune electrică a sedanului său de lux seria 7.

Producătorul auto urmărește ca cel puțin 50% din vânzările globale să fie complet electrice până în 2030, dar a avertizat că lipsa infrastructurii de încărcare a fost o barieră majoră în calea adoptării mai rapide de către consumatori a vehiculelor electrice.

Sursa foto: Pexels

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *