BNR blochează achiziția Porsche Bank de către Dan Ostahie, fondatorul Altex. Surse: Lipsa de experiență bancară, motivul respingerii tranzacției/ Reacția lui Ostahie

Presedintele ALTEX Romania Dan Ostahie Presedintele ALTEX Romania Dan Ostahie

Banca Națională a României (BNR) a respins achiziția Porsche Bank de către Dan Ostahie, fondatorul retailerului electro-it Altex, au declarat surse specializate pentru Economedia. Informația a fost publicată inițial de Economica.net.

Sursele susțin că motivul respingerii tranzacției este faptul că Dan Ostahie nu avea suficientă experiență în domeniul bancar.

Dan Ostahie a transmis, la solicitarea Economedia, că tranzacția pentru preluarea Porsche Bank România continuă, cu un nou termen de implementare. (Detalii, AICI)

Cu numai câteva zile în urmă, Consiliul Concurenței anunțase că a autorizat tranzacția, nefiind elemente care să pună probleme din punct de vedere al concentrării de piață.

Banca Națională a României a mai respins o singură altă tranzacție bancară, în anul 2018, când banca ungari OTP Bank dorea să preia Banca Românească de la grupul National Bank of Greece. Ulterior, EximBank a achiziționat Banca Românească.

Dan Ostahie controlează Grupul Altex, care este organizat pe mai multe linii de activitate, respectiv: retail, servicii IT, import, producție și distribuție produse electro-IT&C, service, servicii financiare nebancare, transport, automotive, imobiliare.

Porsche Bank SA face parte din Grupul Porsche Finance România. Grupul activează în România pe piața serviciilor financiar-bancare prin intermediul Porsche Bank România SA și Porsche Leasing România IFN SA, a căror activitate predominantă este cea de creditare (în special sub forma creditelor de consum și leasing auto).

Grupul Porsche Finance România activează în România din noiembrie 2004. Porsche Bank avea la finele anului 2020 active de circa 900 de milioane de lei și o cotă de piață de 0,16%.

Presedintele ALTEX Romania Dan Ostahie

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *