EXCLUSIV Dan Ostahie: Tranzacția pentru preluarea Porsche Bank România continuă, cu un nou termen de implementare

Presedintele ALTEX Romania Dan Ostahie Presedintele ALTEX Romania Dan Ostahie

Dan Ostahie, fondatorul Altex, a transmis, la solicitarea Economedia, că procesul de autorizare a sa de către Banca Națională a României pentru preluarea Porsche Bank România este încă în derulare, iar tranzacția continuă, dar va fi agreat un nou termen de implementare, luând în considerare că fondatorul Altex va îndeplini cerința de experiență în domeniul bancar anul viitor, în aprilie 2023.

„În primul rând, procesul este încă în derulare, urmând ca BNR să se pronunțe pe fond după ce cerința referitoare la competența tehnică, care ține de acumularea unei perioade minime de experiență în domeniul financiar bancar și în legătura cu care BNR solicită îndeplinirea termenului maxim de 5 ani, se va îndeplini. Menționăm faptul că în cazul d-lui Dan Ostahie această cerință se va împlini în aprilie 2023, acesta fiind actionar majoritar și Președinte al Consiliului de Administrație al Credex IFN, din aprilie 2018. În al doilea rând, tranzacția continuă și părțile implicate agreează un nou termen de implementare, respectiv după analiza pe fond a dosarului de către BNR (începând cu mai 2023) și obtinerea aprobării BNR”, a transmis Dan Ostahie, la solicitarea Economedia.

Reamintim că surse specializate au declarat pentru Economedia că Banca Națională a României a respins achiziția Porsche Bank de către Dan Ostahie, fondatorul retailerului electro-it Altex. Sursele susțineau că motivul respingerii tranzacției este faptul că Dan Ostahie nu avea suficientă experiență în domeniul bancar.

Cu numai câteva zile în urmă, Consiliul Concurenței anunțase că a autorizat tranzacția, nefiind elemente care să pună probleme din punct de vedere al concentrării de piață.

Detalii, AICI.

Presedintele ALTEX Romania Dan Ostahie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *