BNR lansează o monedă pentru a aniversa 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori București FOTO

Redacția dec. 2, 2022 0 comentarii
BVB, Bursa de valori Bucuresti, investitii

Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 5 decembrie 2022, o monedă din argint cu tema 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori București.

Potrivit băncii centrale, aversul monedei prezintă sediul actual al Bursei de Valori Bucureşti, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune “2022”.

Reversul monedei prezintă o imagine de epocă a sediului vechi al Bursei de Valori Bucureşti şi inscripţiile „BURSA DE VALORI BUCURESTI” şi „140 ANI”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 450,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 140 de ani de la înfiinţarea Bursei de Valori Bucureşti au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *