Boeing şi-a majorat capitalul cu 21 miliarde de dolari / Separat, compania a anunţat un acord pentru o nouă linie de credit de 10 miliarde de dolari

boeing-wiki

Boeing a obţinut 21,1 miliarde de dolari într-o vânzare extinsă de acţiuni, una din cele mai mari realizată vreodată de o companie publică, în situaţia în care producătorul american de avioane vrea să îşi consolideze finanţele, pentru a evita potenţiala retrogradare la “junk” (nerecomandat pentru investiţii), transmite Bloomberg, conform Agerpres.

Boeing vândut 112,5 de milioane de acţiuni ordinare, la un preţ de 143 dolari fiecare, un discount de aproximativ 7,7% faţă de preţul de 155,01 dolari pe acţiune înregistrat vineri seară de titlurile Boeing. De asemenea, compania a vândut certificate de acţiuni în valoare de aproximativ cinci miliarde de dolari.

Marţi, acţiunile Boeing înregistrau un declin de 1% la Bursa de la New York, iar anul acesta au scăzut cu aproximativ 42%, a doua cea mai slabă performanţă din indicele Dow Jones Industrial Average.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Boeing avea nevoie de o infuzie de capital pentru a-şi menţine ratingul “investment-grade” (recomandat pentru investiţii) şi a finanţa majorarea producţiei de avioane, într-un context în care firma este afectată de o grevă care durează de mai mult de o lună, precum şi de problemele cu siguranţa aeronavelor sale.

Separat de majorarea de capital, Boeing a anunţat un acord pentru o nouă linie de credit de 10 miliarde de dolari, “pentru a avea rapid acces la lichidităţi într-un mediu dificil”.

Majorarea de capital va consolida finanţele Boeing, afectate de o grevă a unui număr de peste 33.000 de angajaţi, care paralizează din 13 septembrie două dintre principalele sale uzine. Aceasta în condiţiile în care producătorul de avioane era vizat deja de un plafon impus de autoritatea de reglementare cu privire la producţia de avioane MX, după ce în luna ianuarie a acestui an un Boeing 737 MAX 9 a fost nevoit să aterizeze de urgenţă după ce o parte a fuzelajului pe care se afla un hublou s-a desprins după decolare.

Combinaţia dintre grevă şi problemele de producţie au făcut ca Boeing să înregistreze pierderi de şase miliarde de dolari în trimestrul al treilea, cele mai mari pierderi din ultimii patru ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: