Boloș, după întâlnirea cu vicepreședintele Băncii Mondiale: S-a discutat despre reformele sistemului fiscal. S-a semnat un amendament pentru împrumuturile acordate României

calculator venituri taxe calcule salarii impozit pixabay.com Sursa foto: Pixabay

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, s-a întâlnit cu vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Antonella Bassani, cu cre a discutat despre reformele sistemului fiscal şi progresele înregistrate, scrie News.ro. De asemenea, cei doi oficiali au semnat un amendament pentru acordurile de împrumut ale României, ministrul Boloş apreciind că este ” este un pas important în asigurarea unui mecanism de răspuns rapid şi eficient în situaţii de urgenţă”.

”Astăzi, ministrul Finanţelor a avut o întâlnire cu doamna Antonella Bassani, Vicepreşedinta pentru Europa şi Asia Centrală în cadrul Băncii Mondiale, în cadrul căreia s-a discutat despre progresele şi priorităţile în materie de reforme structurale, reforma sistemului fiscal şi proiectele strategice de investiţii implementate de România. Cu ocazia acestei întâlniri a fost semnat un Amendament la acordurile de împrumut aflate în portofoliu în baza căruia să poată utiliza, în cazul apariţiei unei crize/dezastru, instrumentul Rapid Response Option (RRO) – Opţiune de Răspuns Rapid, care presupune accesarea a pânã la 10% din suma totalã netrasã din împrumuturile BIRD aflate în implementare la data respectivă”, a transmis, joi, Ministerul Finanţelor, într-un comunicat de presă.

”Portofoliul actual al împrumuturilor acordate României de BIRD cuprinde 13  împrumuturi pentru  investiţii  sectoriale în valoare de 1,2 miliarde euro. Îi mulţumesc doamnei Bassani pentru deschiderea şi sprijinul acordat României. Colaborarea noastră cu Banca Mondială este esenţială pentru implementarea reformelor necesare şi pentru atingerea obiectivelor pentru dezvoltare durabilă” a mai scris ministrul.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Potrivit Ministerului Finanţelor, tot în cadrul întrevederii, ministrul a subliniat importanţa îmbunătăţirii structurii veniturilor fiscale şi eliminarea distorsiunilor şi lacunelor din sistemul actual.

”Din perspectiva veniturilor bugetare suntem conştienţi că reforma Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF), prin digitalizare, este extrem de importantă şi suntem încrezători că acest proces, care se află în desfăşurare, va atinge obiectivele asumate, respectiv colectarea mai eficientă a veniturilor. Transformarea digitală şi îmbunătăţirea proceselor interne ale ANAF sunt coordonatele de la care pornim, urmărind necesitatea de a consolida respectarea obligaţiilor fiscale şi colectarea impozitelor. Suntem conştienţi de faptul că pentru echilibrarea bugetară sunt necesare eforturi conjugate, pe de o parte în zona politicii fiscale, în zona de consolidare a capacităţii de colectare a veniturilor, de sprijinire financiară a mediului de afaceri, iar pe de altă parte în zona de cheltuieli publice”, a afirmat ministrul Marcel Boloş, citat în comunicatul depresă.

Colaborarea cu Banca Mondială a fost evidenţiată ca esenţială, având în vedere asistenţa tehnică oferită de aceasta în procesul de revizuire a legislaţiei fiscale româneşti, inclusiv în domeniul impozitului pe profit, al impozitului pe veniturile persoanelor fizice şi al contribuţiilor sociale obligatorii.

Comentarii

  1. Si facu Parințelu’ o slujbă despre progresele şi priorităţile în materie de reforme structurale, reforma sistemului fiscal şi proiectele strategice de investiţii implementate de România. 😩
    Nu se știe dacă vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală a înțeles ceva!🙃🤤

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.