Bosch Automotive extinde fabrica din Blaj printr-o investiție de circa 34 milioane de euro

Redacția oct. 20, 2022 0 comentarii
bosch logo

Bosch Automotive extinde fabrica din Blaj printr-o investiție de circa 34,6 milioane de euro. Este vorba despre trei clădiri care urmează să fie extinse cu patru noi corpuri și care vor avea o suprafață totală construită de peste 15.000 mp. Investiția se va ridica la circa 34,6 milioane de euro, scrie Alba24.

Perioada de implementare propusă este de 36 de luni. Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat marți, 18 octombrie, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Extindere fabrica de producție cu Blj 101a, Blj 101b,Blj 102a, extindere corp tehnic cu Blj 105B, copertine de legătură și organizare de șantier aferentă”, propus a fi amplasat în localitatea Blaj, str. Aurel Vlaicu, nr. 2 identificat prin plan de situație și plan de încadrare în zonă, titular Bosch Automotive SRL.

Potrivit memoriului de prezentare, compania Bosch Automotive vrea să extindă trei corpuri de clădiri existente, astfel:

  • Blj101 se va extinde la nord prin corpul Blj101a, iar la sud prin corpul Blj101b și ambele extinderi vor păstra funcțiunea inițială de clădiri pentru producție. Fiind etajate parțial, la etaj se vor dezvolta birourile aferente zonei de producție.
  • Clădirea Blj102 se va extinde doar în partea de nord cu Blj102a, de asemenea păstrând funcțiunea inițială de clădire de producție, cu birourile aferente situate parțial la parter și la etaj.
  • Clădirea Blj105a se va extinde doar în partea de sud cu Blj105b îndeplinind funcțiunea de corp tehnic (împreună cu Blj105 și Blj105a) pentru cele două clădiri de producție care se vor extinde (Blj101 și Blj102).

În prezent pe amplasament se află mai multe corpuri de clădiri, care alcătuiesc ansamblul fabricii de componente electronice a societății Bosch Automotive SRL: hale de producție și depozitare, centru logistic, clădire tehnică, cantină, clădiri depozitare deșeuri.

Fabrica Bosch Automotive SRL include producție de șine, sănii, bucși în Blj102 respectiv Blj102a, senzori auto și valve hidraulice în Blj101 , pentru Blj101a – șine, sănii, pentru Blj101b – șine, sănii, șuruburi, module liniare.

Foto: Bosch

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *