Bosch instalează panouri fotovoltaice pe acoperișul fabricii pe care o deține în Blaj

Redacția ian. 31, 2022 0 comentarii
AE5_9962_r

Fabrica Bosch își  reduce consumul de energie generat de operațiunile sale cu aproximativ 10% prin instalarea de panouri fotovoltaice. În plus, compania încurajează tranziția către electromobilitate și a instalat la finalul anului 2021 două stații de încărcare pentru vehicule electrice destinate angajaților fabricii din Blaj.

Panourile fotovoltaice amplasate în fabrica din Blaj în aprilie 2021 generează energie verde echivalentă cu consumul de energie electrică pe care îl au 50 de gospodării. În plus, începând cu luna decembrie, compania a instalat panouri adiționale pe clădirea de birouri a fabricii, care este alimentată în prezent doar pe baza energiei regenerabile produse de către acestea.

„De la implementarea primelor proiecte de producție a propriei energii verzi, Bosch a investit în Blaj peste 200.000 de euro în acest sens”, a spus Andreas Theis, directorul tehnic al Fabricii Bosch din Blaj. Mai mult, surplusul de energie este direcționat către hala de producție din proximitate. În prezent, în cadrul fabricii, 385 MWh/an sunt produși exclusiv din surse regenerabile, iar compania își propune să producă la Blaj, în acest an, alți 3.200 MWh/an.”

În linie cu strategia globală a organizației, Fabrica Bosch din Blaj face un pas înainte către un viitor mai verde prin instalarea a două stații de încărcare de mare capacitate pentru vehicule electrice, pretabile atât pentru autoturisme, cât și pentru scootere și biciclete, alimentate exclusiv de energia verde produsă în la fața locului. Astfel, compania își încurajează angajații să contribuie activ la diminuarea amprentei de carbon, oferindu-le ca beneficiu posibilitatea de a utiliza gratuit stațiile din perimetru, pe parcursul zilei de lucru.

În primăvara anului 2020, Bosch a obținut statutul de neutralitate din punct de vedere climatic al celor peste 400 de unități ale sale din întreaga lume. Bosch își propune ca până în 2030 să reducă cu 15% față de nivelul din 2018 emisiile de CO2 în cadrul întregului său lanț valoric, de la furnizori la clienți, ceea ce reprezintă o reducere de 67 de milioane de tone a emisiilor de dioxid de carbon.

Fabrica Bosch din Blaj și-a început activitatea în anul 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. La Blaj, Bosch produce componente pentru industria auto: o gamă largă de senzori precum și componente electronice pentru grupul motopropulsor. Tot la Blaj, compania implementează soluții de industrie 4.0, precum și sisteme de monitorizare a producției și soluții inteligente pentru sudura cu laser.

Fabrica Bosch din Blaj este una dintre cele două fabrici Bosch din Europa unde se produc senzori de noxe, o componentă esențială a inovației revoluționare aduse de companie în sfera tehnologiei diesel, și una dintre cele două fabrici Bosch de pe continent în care se fabrică module electronice pentru cutia de viteze automată.

Sursa foto: Bosch

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *