Bosch și-a închis fabrica din Ucraina și oferă ajutor refugiaților în România și Polonia

bosch logo

Bosch și-a închis fabrica din Krakovets, Ucraina, iar echipa locală de management este în contact regulat cu angajații „pentru a discuta situația și cum să procedeze”, a anunțat compania. Închiderea fabricii survine din cauza nesiguranței cauzate de atacul rus asupra Ucrainei.

„Cele mai mari eforturi ale noastre sunt îndreptate spre bunăstarea angajaților noștri locali și a familiilor acestora”, a adăugat furnizorul. „De asemenea, vrem să sprijinim oamenii din regiune care se confruntă acum cu suferințe personale.”

Având în vedere că impactul politic și economic pe termen lung devine evident abia acum, declarația a spus că este clar că „sunt de așteptat consecințe semnificative pentru activitățile noastre în regiune și nu numai”.

Potrivit cifrelor preliminare, Bosch a generat vânzări de aproximativ 170 de milioane de euro (188 de milioane de dolari) în Ucraina în 2021. Compania are un singur loc de producție în țară.

În Krakovets, în vestul țării, furnizorul repară demaroare pentru piața aftermarket auto. Nu furnizează direct către producătorii de vehicule, arată Bosch.

Împreună cu partenerii, compania sprijină angajații cu alimente, apă și combustibil, de exemplu, iar salariile și salariile pentru luna martie au fost deja plătite.

„Oferim, de asemenea, sprijin juridic și psihologic asociaților noștri și familiilor acestora și oferim clădiri Bosch în țările vecine ale Ucrainei, cum ar fi Polonia sau România, pentru a găzdui refugiații”, conchide Bosch.

Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani și are aproximativ 8.160 de angajați în cinci entităţi. În 2020, Bosch a înregistrat vânzări de 448 milioane de euro pe piața din România.

Foto: Bosch

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *