Bosch va investi 1 miliard de dolari într-o fabrică de componente pentru vehicule electrice din China

Redacția ian. 15, 2023 0 comentarii
poza bosch

Bosch, compania germană de inginerie și tehnologie, plănuiește să investească 1 miliard de dolari pentru a produce componente pentru vehicule electrice în China, cea mai mare piață auto din lume, scrie CNN.

Compania plănuiește să construiască o unitate de cercetare, dezvoltare și producție de componente pentru mașini electrice și tehnologie de conducere automată în Suzhou, un oraș din estul țării, a anunțat Bosch într-un comunicat.

Compania intenționează să investească aproximativ 1 miliard de dolari în proiect în următorii ani, a adăugat comunicatul. Prima fază a noii unități ar urma să fie finalizată până la jumătatea anului 2024.

“China este cea mai mare piață auto din lume, plină de promisiuni și vitalitate. În calitate de întreprindere multinațională, trebuie să folosim pe deplin capacitatea locală de cercetare și dezvoltare și capacitatea de producție a țării”, a declarat Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație al Bosch, în comunicat.

Bosch este prezentă în China din 1909 și are aproximativ 55.000 de angajați în această țară.

Anunțul vine la două luni după ce cancelarul german Olaf Scholz a vizitat China împreună cu o echipă de executivi de top. Aceasta a fost prima vizită a unui lider G7 în China în aproximativ trei ani.

 

Sursa foto: Bosch

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *