BREAKING: FMI prognozează o creștere economică de 6% pentru România în 2021, semnificativ mai mare decât a Comisiei Europene și a guvernului. Deficit bugetar de 7,1% din PIB

Kristalina Georgieva FMI Sursa foto: FMI

Fondul Monetar Internațional (FMI) prognozează o creștere economică de 6% pentru România în 2021 în raportul World Economic Outlook prezentat marți. Prognoza de creștere economică e semnificativ mai mare decât cea a Comisiei Europene și cea a guvernului.

Comisia Europeană prognozase în februarie o creștere economică de doar 3,8% în acest an, în timp ce guvernul Cîțu și-a fundamentat bugetul pe o prognoză de creștere de 4,3%.

În ceea ce privește deficitul bugetar, FMI prognozează 7,131% din PIB în 2021, în linie cu prognoza guvernului, de 7,16% din PIB.

Singurul stat membru UE cu o prognoză de creștere mai optimistă decât România este Spania (creștere de 6,4% față de 2020).

De notat că diferența dintre prognoza FMI și cea a Comisiei Europene vine pe fondul apariției datelor legate de performanța peste așteptări a trimestrului 4 din 2020, date pe care prognoza executivului european nu le luase în calcul.

Sursa foto: FMI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *