BREAKING Legea pensiilor intră marți la vot final în Senat, cu doar o zi de dezbateri. Tanczos Barna: E inacceptabil ca o lege atât de importantă să treacă atât de repede

G4Media nov. 13, 2023 1 comentarii
Marcel Ciolacu la consultările cu președintele Klaus Iohannis

BREAKING Legea pensiilor intră marți la vot final în Senat, potrivit unei decizii luate luni de biroul permanent al Senatului. Proiectul de lege inițiat de guvernul Ciolacu va fi dezbătut marți dimineață în comisiile de specialitate, iar marți la ora 17.00 va intra la vot în Senat. Urmează Camera Deputaților pentru dezbateri și votul final.

Legea inițiată de ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu (PSD) prevede creștere cu 40% a bugetului pentru pensii, o creștere despre care analiștii au spus că este nesustenabilă, mai ales că România este deja în procedură de deficit bugetar.

Tanczos Barna, fost ministru al Mediului și membru în Biroul Permanent al Senatului, a declarat pentru G4Media că ”este inacceptabil ca o lege atât de importantă să treacă atât de repede de camera superioară a Parlamentului, e inacceptabil ca o asemenea lege să nu fie dezbătută suficient”.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, declarase luni dimineață că „modificări la legea pensiilor nu vor fi”. El a spus că pot fi doar mici modificări de tehnică legislativă, care nu vor influența fondul.

Vom reveni

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii

 1. Da.
  Trece pe repede inainte!
  Ca sa fie timp de contestat!
  Schimba regula jocului in timpul jocului.
  Adica: din 2001 de cand a aparut legea 19 pana la sfarsit 2023 trecut-au 23 de ani in care milioane de romani au cotizat dupa cat aveau salariul conform procentului stabilit, 25% in prezent.
  Salariu mare, cotizatie mare si ar fi urmat pensie mare.
  Am avut salariu mare, s-a retinut cas individual foarte mult iar acum dupa 30 de ani de munca se schimba cu recacularea recalcularii?😩
  Peste 10 ani cand ies la pensie o sa primesc o pensie cu 5% mai mult decat un proletar care a muncit cu salariul minim pe economie?😩
  Acum prin schimbarea modului de calcul a pensiei prin calculare ei dupa nr de ani de contributie se intampla fenomenul de egalizare a pensiilor intr-un viitor apropiat.
  Pensiile mici (1200 -1900 lei) cresc prin recalculare cu 700-1000 lei, cele medii(2000-2900 ) cresc cu 400-600 lei iar cele de peste 4000 pot creste cu unasuta lei!😵
  Atat baieți!
  Anomalia e si mai mare: acum femeia de serviciu cu 2500 salariu cotizeaza cu 625 lunar iar profesorul cu 5000 salariu cotizeaza cu 1250 lei.
  Ex. e indicativ ca să subliniez că acum urmare aplicarii acestei legi dispare si importanta sociala a muncii adica daca nu ai scoala, instructie, pregatire o sa iei pensie cam la fel ca dacă le-ai avea.
  Urmeaza egalizarea veniturilor din pensie, uniformizarea acestora in urmatorii 5 ani sau 10 ani ca-n comunism, socialism!
  Să-i mulțumim Cârmaciului in drumul sau catre Cotroceni?😁
  Ca ne baga pe sub gat o lege imbecilă!
  Sau daca nu o sa fie pensii mari decat la cei 350.000 de speciali nu ar fi bine ca CAS-ul sa fie egalizat la 15% pentru toata lumea?
  De ce 25%?
  Corect 15% pentru toti!
  Daca vreti comunism cu fața umană!
  😵
  Mai mult despre cei care au muncit in strainatate si au cotizat acolo legea nu precizeaza nimic.
  Specialistii lui Peste Prajit au facut o lege pe genunchi!🙃

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *