București: Șeful STB anunță o majorare salarială cu 10% din februarie 2023 și finalizarea negocierilor pentru CCM

Coadă angajari soferi STB

Salariile angajaților Societății de Transport București (STB) vor fi majorate cu 10% din februarie 2023, a anunțat directorul general Adrian Criț. Creșterea salariilor cu 10% este stabilită în urma finalizării negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă, a precizat Criț într-un interviu pentru publicația gândul.ro. Totodată, de luna aceasta, valoarea bonurilor de masă a crescut de la 20 la 30 de lei.

„Nu mai sunt motive pentru conflicte de muncă. Noi am închis Contractul Colectiv de Muncă, a fost publicat și transmis la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). Mai mult de atât, angajații au primit o serie de beneficii în contextul economic actual. Noi am prioritizat menținerea locurilor de muncă și de la anul, din februarie o creștere a salariilor de încadrare cu 10 % din februarie pentru toți angajații. Mai mult, tichetele de masă sunt majorate din septembrie anul curent de la 20 la 30 de lei, e maximum prevăzut de lege”, a precizat Criț.

STB are aproximativ 10.000 de angajați. În ianuarie, șoferii și vatmanii STB au declanșat o grevă, susținuți de sindicatul majoritar și de consilierul PSD, Vasile Petrariu, transportul public de suprafață fiind paralizat.

Foto: G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.