Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat, vineri, la RFI, că numai la Ministerul Muncii, pentru compensarea facturilor din energie la consumatorul casnic, au plătit până acum 1,2 miliarde de lei, scrie News.ro.
„Aceşti 1,2 miliarde de lei nu au ieşit din buzunarele noastre, ale cetăţenilor români, ci au rămas practic la noi şi Guvernul i-a pus”, a precizat el.
Ministrul a precizat că finanţarea pentru al treilea pachet social vine 50% din fonduri nerambursabile şi 50% din bugetul de stat.
„Finanţarea pentru al treilea pachet social vine 50% din fonduri nerambursabile şi 50% din bugetul de stat, a declarat la RFI ministrul Muncii, Marius Budăi. El spune că „suntem după o liberalizare sălbatică a preţurilor din energie” şi că Guvernul îşi propune să apere puterea de cumpărare. „Cea mai bună protecţie socială este existenţa unui loc de muncă”, afirmă ministrul.
Întrebat ce rezolvă ultimele măsuri sociale şi economice anunţate de coaliţie, Marius Budăi a răspuns: „În primul şi-n primul rând, rezolvă, dacă discutăm de seniorii României, 3,2 milioane de pensionari, cei cu statut de pensionar în România, primesc acest al treilea sprijin. De fapt, dacă pun şi majorarea de la început de an, e al patrulea sprijin pentru pensionari. Nu urmărim altceva şi fac o mică paranteză, nu ne lăudăm cu aceste măsuri, doar discutăm şi facem cunoscut publicului larg, ne dorim să le apărăm puterea de cumpărare”.
„Suntem după o liberalizare sălbatică în România a preţurilor din energie, accentuată de explozia preţurilor la energie la nivel mondial şi trebuie să venim cu măsuri. Vreau să vă spun că numai la Ministerul Muncii, pentru compensarea facturilor din energie la consumatorul casnic, am plătit până acum 1,2 miliarde de lei. Aceşti 1,2 miliarde de lei nu au ieşit din buzunarele noastre, ale cetăţenilor români, ci au rămas practic la noi şi Guvernul i-a pus (…). Nu facem altceva decât să fim proactivi, nu să aşteptăm să scadă puterea de cumpărare foarte mult şi apoi noi să intervenim”, a menţionat ministrul.