Bugetul Capitalei a fost aprobat cu amendamentul formulat de Nicușor Dan pentru scăderea veniturilor previzionate cu un miliard de lei

G4Media mai 7, 2021 0 comentarii
Bugetul familiei, bani

Update 19.00: Consiliul General al Municipiului București a adoptat vineri seară bugetul Capitalei, cu veniturile reduse cu aproape un miliard de lei, până la circa 6 miliarde de lei, potrivit informațiilor G4Media.ro. Bugetul inițial, respins de consilierii USR PLUS săptămâna trecută, a fost amendat de primarul general, Nicusor Dan. Votul de vineri pentru proiectul de buget, 34 voturi pentru, 5 împotrivă și 15 abtineri.

Consilierii USR PLUS au decis să voteze noul proiect de buget după negocierile care au durat aproape o săptămână. Una dintre condițiile puse de aceștia – delegarea dreptului de semnătură către viceprimarul Horia Tomescu pentru chestiunile legate de spitalele din subordinea Bucureștiului – nu a fost însă acceptată de Nicușor Dan.

Primarul General, Nicuşor Dan, a convocat pentru vineri, la ora 15.30, şedinţa extraordinară de îndată a Consiliului General pentru aprobarea bugetului, după ce joi seara, la adoua rundă de negocieri, reprezentanții PNL și USR PLUS au ajuns la o înțelegere.

Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat, vineri dimineață, că s-a ajuns la un acord politic asupra bugetului Capitalei după discuțiile de joi seară și că în următoarele ore este posibilă convocarea unei ședințe de Consiliu General în care va fi supus la vot proiectul de buget cu modificările agreate. Și viceprimarul Capitalei Horia Tomescu a anunțat, vineri dimineață, că în urma discuției avute cu primarul general Nicușor Dan, copreședinții USR PLUS București vor propune aprobarea de către consilierii USR PLUS a noului proiect de buget.

Președinta PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a declarat că bugetul Capitalei, asupra căruia s-a ajuns la o înțelegere între USR PLUS, PNL, PMP și primarul Nicușor Dan, va fi votat cu amendamente și că vor fi tăieri de fonduri, urmând ca o ședință de consiliu să fie convocată „de îndată”, și că, în plus, va propune coaliției completarea protocolului din campania electorală cu prevederi privind modul de lucru la nivelul deciziilor locale·

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.