Bursele europene au închis luni în creştere, cu excepţia pieţei britanice, pe fondul tensiunilor crescute din Orientul Mijlociu

bursa actiuni sursa foto: Pexels.com

Bursele europene au închis luni în creştere, cu excepţia pieţei britanice, pe fondul tensiunilor crescute din Orientul Mijlociu, în urma atacului pe scară largă al Iranului împotriva Israelului desfăşurat în weekend, cu drone şi rachete, relatează CNBC, conform News.ro.

Indicele regional Stoxx 600 a închis în urcare uşoară, cu 0,13%, reducând câştigurile de la începutul sesiunii.

Acţiunile companiilor de petrol şi gaze au condus pierderile, fiind în scădere cu 1,6% din cauza riscurilor în creştere în Orientul Mijlociu.

Israelul a declarat că a doborât 300 de drone şi rachete care vizau teritoriul său.

Săptămâna trecută, aşteptările că un atac iranian ar putea fi iminent au crescut, după un presupus atac israelian care a ucis oficiali iranieni de rang înalt în Siria.

Israelul a promis că va riposta, dar a semnalat că va aştepta.

Pieţele din Asia-Pacific au scăzut luni, deoarece traderii au cântărit impactul atacului, concentrându-se şi pe datele economice cheie din China şi Japonia, care vor veni mai târziu în cursul săptămânii.

Indicele german DAX a urcat cu 0,54%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,43%, în timp ce indicele britanic FTSE 100 a scăzut cu 0,38%. Indicele italian FTSE MIB a avansat cu 0,56%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a stagnat.

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *