Bursele europene au închis luni în creştere/ Preţurile petrolului au scăzut cu circa 7%

petrol Sursa foto: Pixabay

Bursele europene au închis luni în creştere, preţurile petrolului au scăzut cu circa 7%, iar radamentele titlurilor Trezoreriei SUA au atins cele mai ridicate niveluri din ultimii doi ani şi jumătate, transmite agenția Reuters, citată de News.ro. Investitorii au analizat comentariile pozitive de după discuţiile pentru încetarea focului dintre Rusia şi Ucraina, precum şi aşteptările privind prima majorare a dobânzii cheie de către Rezerva Federală a SUA

Oficialii ruşi şi ucraineni au prezentat duminică cele mai optimiste evaluări ale progresului în discuţiile lor pentru a pune capăt conflictului, unii delegaţi spunând că se poate ajunge la proiecte de acorduri în câteva zile.

Indicele paneuropean STOXX 600 a urcat cu 1,2%. Indicele german DAX a avansat cu 2,2%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,75%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,53%.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Preţurile petrolului au scăzut la cele mai reduse niveluri din ultimele două săptămâni, datorită perspectivelor unei creşteri a livrărilor globale.

“Totul pare să se îndrepte către un punct acut în care ar trebui să avem ceva progrese. Faptul este că niciuna dintre părţi nu are un avantaj complet şi, ca urmare, discuţiile sunt cel mai bun rezultat, cu un anumit tip de soluţie”, a spus Thomas Hayes, preşedinte la Great Hill Capital din New York.

Investitorii se aşteaptă ca banca centrală a SUA să majoreze dobânzile mai agresiv în acest an, după ce datele de joi au arătat că inflaţia anuală din februarie a atins cel mai rapid ritm din ultimii 40 de ani, forţând americanii să plătească mai mult pentru chirie, alimente şi benzină.

Randamentul titlurilor Trezoreriei pe termen de 10 ani din SUA a crescut la 2,1099%, cel mai ridicat nivel atins din iulie 2019.

Preţurile aurului au scăzut pe măsură ce randamentele trezoreriei americane au crescut. Aurul spot a scăzut cu 1,3%, la 1.959,62 dolari uncia, în timp ce contractele futures pe aur din SUA au scăzut cu 0,9%, până la 1.964,70 dolari uncia.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: