CA Immo ar fi dispusă să vândă cele șapte clădiri de birouri pe care le deține în București și să iasă de pe piața românească

Redacția nov. 25, 2021 0 comentarii
orhideea towers

Grupul austriac CA Immo, unul dintre principalii proprietari de clădiri de birouri din România, ar fi dispusă să vândă întregulu portofoliu de proprietăți din România, o tranzacție estimată la peste 400 de milioane de euro, cea mai mare de pe piața imobiliară locală.

De altfel, compania a scris în ultimul raport de piață că opțiunile strategice pentru piața de bază a României sunt în curs de evaluare, inclusiv o potențială vânzare a întregului portofoliu.

Valoarea de vânzare a întregului portofoliu CA Immo a fost calculată la peste 400 de milioane de euro, cu o chirie medie de 16 euro/metru pătrat și un randament investițional de 7%. La această valoare, tranzacția ar deveni cea mai mare realizată vreodată pe piața imobiliară românească, după ce portofoliul de birouri al NEPI Rockcastle a fost vândut către AFI Europecu circa 300 de milioane de euro.

Potrivit Profit.ro, portofoliul românesc al CA Immo este evaluat la 389,3 milioane de euro, are o suprafață închiriabilă de 164.557 de metri pătrați și generează din chirii 29,9 milioane de euro anual. Surse din piață susțin că oferte pentru achiziția portofoliului CA Immo au depus Dedeman, S Immo și Indotek.

„În ultimii ani ne-am extins și concentrat portofoliul românesc pentru a fi un portofoliu de birouri de clasă A în locațiile din centrul Bucureștiului. Odată cu finalizarea proiectului de birouri Clasa A Orhideea Towers și achiziționarea Campus 6.1 – care este o dezvoltare modernă de birouri de clasă A finalizată în 2018, am adăugat două proiecte de referință de înaltă calitate într-una dintre cele mai atractive zone din centrul Bucureștiului pentru portofoliul nostru românesc aproape complet închis în 2018”, spuneau pentru Economedia, la sfârșitul lunii septembrie, oficialii CA Immo.

CA Immo are șapte proiecte de birouri în București: River Place, Opera Center 1 și 2, Europe House, Bucharest Business Park, Orhideea Towers și Campus 6.1. Suprafața cumulată a acestor proiecte îi asigură investitorului austriac locul 4 în piață, după Immofinanz.

La începutul acestui an, CA Immo s-a retras de pe piața din Slovacia, prin vânzarea a două clădiri de birouri.

Sursa foto: CA Imo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.