„Capitala mondială a urșilor polari”, nevoită să se adapteze la un climat mai cald: Orașul Churchill din Canada vrea să atragă turiști cu atracții precum balenele beluga și aurora boreală

churchill canada ursi polari Sursa foto: churchillwild.com/

Acest oraș îndepărtat din Canada se bazează pe turismul cu urși polari, dar trebuie să se adapteze pe măsură ce clima se încălzește, scrie Euronews.com.

Turiștii care speră să vadă urșii polari se adună la Churchill, pe malul Golfului Hudson, Canada. Dar animalele sale emblematice sunt în scădere în fața încălzirii vremii. Chiar și solul se mișcă.

În încercarea de a-și revitaliza portul și calea ferată, orașul îndepărtat, unde tundra se întâlnește cu pădurea, s-a orientat către turism după închiderea bazei militare.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Pe măsură ce schimbările climatice au intrat în scenă, liderii au început să proiecteze clădiri mai flexibile și să încerce să atragă vizitatori mai variați dacă, așa cum se tem oamenii de știință, reducerea gheții marine va distruge populația abundentă de urși polari.

Locuitorii, oficialii guvernamentali și experții spun că orașul este un model pentru a face față schimbărilor dramatice și îl atribuie mentalității rurale care se concentrează pe remediere, nu pe plângeri.

Cum a devenit Churchill „capitala mondială a urșilor polari”?
Churchill se află la aproximativ 1.700 de kilometri nord de Winnipeg. Orașul avea mii de locuitori înainte ca baza militară și un sit de lansare a rachetelor de cercetare să fie închise cu decenii în urmă. Aceste situri au intrat în declin, iar ceea ce fusese un port plin de viață s-a închis. Circulația trenurilor a fost întreruptă mai mult de un an, deoarece vremea a distrus șinele prost întreținute.

Pe măsură ce orașul se micșora, urșii au început să vină mai des în oraș, nemaifiind speriați de zgomotul produs de bază și de lansările de rachete și devenind disperați pe măsură ce schimbările climatice micșorau gheața din Golful Hudson de care depind ca bază de vânătoare.

Un mecanic local a construit un vehicul de agrement supradimensionat pentru a vedea urșii în siguranță. Fotografiile și documentarele au atras turiștii, care cheltuiesc în medie 5.000 de dolari (4.525 de euro) pe vizită și milioane de dolari în total.

Churchill se prezintă acum ca fiind capitala mondială a urșilor polari și, deși nu are semafoare, are restaurante de lux și o mulțime de hoteluri independente.

Schimbările climatice forțează Churchill să se adapteze
Dacă acest lucru se va sfârși, Churchill speră să fie pregătit.

Orașul promovează turismul pentru balenele beluga, deși și acestea ar putea fi afectate pe măsură ce întregul ecosistem al Golfului Hudson, inclusiv hrana pe care o consumă belugile, se schimbă în favoarea unui ecosistem întâlnit de obicei mai la sud.

De asemenea, se evidențiază perspectivele vizitatorilor de a vedea aurora boreală, de a observa păsări pe care nu le pot vedea acasă și chiar de a încerca să meargă cu sania trasă de câini.

„În timp, veți pierde sezonul urșilor. Și știm asta. Oricum, trebuie doar să ne adaptăm la această schimbare”, spune Mike Spence, primar din 1995. „Nu poți să fierbi peste asta. Asta nu îți va aduce niciun punct”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: