Protestul care a blocat metroul bucureștean o zi întreagă a produs pagube de 2,82 milioane de lei

Carmen Radu mart. 29, 2021 0 comentarii
sindicalisti metrou

„Acțiunea ilegală” de ocupare a metroului bucureștean de vineri, 26 martie, a produs pagube de 2,82 milioane de lei, anunță Metrorex, într-un comunicat de presă semnat de directorul general Ștefan Paraschiv.

Astfel, după media ultimelor trei zile de vineri, pierderile din vânzări sunt estimate la 450.028 lei.

Pentru angajații care au venit la lucru normal, dar nu au putut munci, Metrorex a plătit venituri brute de 339.761 de lei. Și acestea sunt pagube provocate companiei, precizează directorul general.

Și pentru că metroul nu a circulat, compensația pentru serviciu public prestat nu va fi încasată. Valoarea aferentă unui număr mediu de 25.000 km se ridică la 2.036.853 lei.

„Metrorex se va îndrepta împotriva celor responsabili de aceste pagube folosind toate mijloacele legale la dispoziție”, arată compania.

Circulaţia metroului a fost blocată, vineri, de un protest spontan al unor reprezentanţi ai Sindicatului Liber din Metrou în staţia Piaţa Unirii. Aceştia au coborât în tunel, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri. Peste 250.000 de călători din Capitală au rămas fără transport, din cauza acestei greve.

Protestul a avut loc după ce, joi, Metrorex a anunţat că a notificat firma care administrează spaţiile comerciale din incinta staţiilor de metrou că până pe 2 aprilie aceste spaţii trebuie eliberate.

Greva nu a fost anunţată nici furnizorului şi nici distribuitorului de energie din Bucureşti, astfel că întregul sistem energetic al Capitalei se află în dezechilibru, Metrorex fiind un mare consumator, spunea vineri Viorel Tudose, administratorul companiei Getica 95, furnizorul de electricitate al Metrorex.

Foto: Sindicaliștii blochează liniile de metrou / Facebook - pagina sindicatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.