Cătălin Drulă: Avem record absolut de absorbție pe fonduri europene. Ne-am propus o țintă record de 8 miliarde lei, până la finalul anului, și o vom respecta

Carmen Radu iul. 30, 2021 0 comentarii
Foto: Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Absorbția de fonduri europene pe infrastructură a ajuns la un record absolut după revoluție, de 623 de milioane de euro, a declarat vineri ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, care a precizat că și-a propus o țintă record de 8 miliarde de lei pe care o va respecta până la sfârșitul anului.

„Execuția bugetară a Ministerului Transporturilor  – avem record atât pe fonduri europene, cât și pe cele de stat. Pe fonduri europene, avem recordul absolut de absorbție după Revoluție: 623 de milioane de euro aduși în România pe fonduri nerambursabile de la Comisia Europeană. Am spus că ne-am pus o țintă record de 8 miliarde de lei și o vom respecta până la sfârșitul anului, asta înseamnă autostrăzi, căi ferate etc. Pe partea de fonduri de stat avem execuție 93%”, a declarat ministrul.

El a precizat că la Ministerul Transporturilor nu există o problemă privind execuția bugetară, banii disponibili fiind cheltuiți. „I-am cheltuit și tocmai de-aia mai vrem, să avem investiții mai bune”, a afirmat Drulă.

Premierul Florin Cîţu a transmis, joi, că se aşteaptă ca, în următoarele zile, fiecare ministru să prezinte execuţia bugetară pentru ministerul pe care îl conduce. „Este imperativ să fim transparenţi. Românii trebuie să ştie cum sunt cheltuiţi banii publici”, a adăugat şeful Executivului.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *