Cartoful a devenit în Statele Unite obiectul unei dispute științifice: trebuie lăsat în continuare în categoria legumelor sau introdus într-o categorie mai largă de alimente, alături de ”orez, alte cereale și carbohidrați”, scrie Lanțul Alimentar?
Întrebarea a fost formulată de Comitetul consultativ pentru orientări dietetice și a declanșat ulterior discuții aprinse între oamenii de știință, cultivatorii de cartofi, consumatorii de cartofi și părinți.
”Botaniștii consideră cartofii drept legumă. Ar trebui să o facă și americanii?”, notează publicația potatonewstoday.com, care a reperat subiectul în Wall Street Journal, într-un articol semnat de Kristina Peterson.
Cartofii sunt clasificați drept „legume cu amidon”. Dar comitetul menționat mai sus ar putea smulge cartofii din coșul de legume și să-i arunce într-o categorie mai largă, alături de ”orez, alte cereale și carbohidrați”, pe măsură ce Departamentul de Agricultură și cel de Sănătate și Servicii Sociale concep orientările naționale privind dieta pentru 2025.