Ce pretexte găsește Ministerul Transporturilor în caz că ratează deschiderea primului lot al Autostrăzii București Sud. Grindeanu: „80% șanse de inaugurare dacă nu plouă mult” / Autostrada Soarelui se închide în următoarele 4 nopți pentru pasajul A0 de la Glina

Autostrada Soarelui Glina - A 0 iunie 2023 predale

După mobilizarea insuficientă a Alsim Alarko, Ministerul Transporturilor a venit cu o nouă „scuză” în cazul scenariului nedorit al ratării deschiderii primului lot al Autostrăzii A0 Sud până la sfârșitul anului, conform contractului. Ministrul Sorin Grindeanu a avansat procentul de 80% pentru inaugurarea lotului 1 Glina – Vidra, dar condiționat de vremea din această toamnă care trebuie să fie una favorabilă lucrărilor, deci nu cu multe precipitații. Anterior, secretarul de stat Ionel Scrioșteanu (care răspunde de sectorul rutier) vorbea de mobilizarea insuficientă a constructorului Alsim Alarko după cum Economedia a explicat aici.

Conform raportării CNAIR, lotul 1 o lungime de 18 kilometri este realizat doar 71%, deși mai sunt trei luni până la finalul anului. De finalizarea lucrărilor pe lotul 1 între Autostrada Soarelui și Vidra depinde și deschiderea totală a lotului 2 între Vidra și Bragadiru, acum inaugurarea fiind posibilă doar între Bragadiru și Jilava (11 km). Spre comparație, lotul 2 UMB de pe A0 Nord este la 80% și va fi deschis peste o lună, dar mobilizarea constructorului român este mult mai bună, iar lotul 2 Alsim de pe A0 Sud la 85%, însă fără a avea un termen oficial anunțat deja pentru inaugurare (contractual era iulie).

Întrebat despre loturile care se deschid până la sfârșitul anului pe Autostrada A0, ministrul Grindeanu a dat asigurări pentru lotul 2 UMB de pe A0 Nord (parțial) și pentru Lotul 2 Alsim Alarko de pe A0 Sud, dar a invocat și vremea pentru Lotul 1. „Cu șanse… așa de 80%, să zicem și lotul 1 de pe A0 Sud. Termenele pentru loturile 1 și 2 pentru Alsim Alarko sunt până la sfârșitul anului. Pentru lotul 2 de pe A0 Sud nu am semne de întrebare. Pentru Lotul 1 nu sunt la fel de optimist. Poate să nu fie sfârșitul anului dacă vom avea o perioadă în care va ploua foarte foarte mult și nu se va putea lucra”, a declarat Sorin Grindeanu.
Autostrada Soarelui se închide patru nopți la Glina – Cernica, în Ilfov 

Pentru lucrări la nodul rutier de la Glina (intersecția A2 cu A0), Autostrada Soarelui se închide în această noapte între Glina și Cernica de la ora 22.00 până mâine dimineață la ora 05.00 și în următoarele trei nopți, iar șoferii vor fi deviați pe DN 3 București – Fundulea pentru sensul spre Litoral sau pe la Cernica și Centura București pentru sensul spre București, a transmis CNAIR:

„În perioada 20.09.2023 – 24.09.2023, între orele 22:00 – 05:00, se închide traficul pe A2, între km 11+700 și km 15+500, pentru lucrări de montare a armăturilor metalice și lucrări de turnare a plăcii de suprabetonare la pasajul care supratraversează autostrada în zona km 13+330, acțiuni ce fac parte din contractul de execuție pentru A0 (Inelul de Centură al Bucureștiului), sectorul Sud, lotul 1 Glina – Vidra. Ruta ocolitoare pentru perioada indicată pe Calea 1, București – Constanța, este următoarea:

Bvd. Theodor Pallady – A2, nod rutier km 12+000 – Centura București (DNCB) – DN 3 – Fundulea – A2, Constanța.

Ruta ocolitoare pentru perioada indicată pe Calea 2, Constanța – București, este următoarea:

A2- nod rutier km 15+000 – DJ 301 – Cernica – Centura București (DNCB)”, potrivit Companiei de Drumuri.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *