Ce soluții au găsit bucătarii francezi cu stele Michelin în anul pandemiei

restaurant-chef-bucatar-Pixabay-by-Zoli-gy-e1610999437785

Marii chefi francezi care s-au reinventat în pandemie, în ciuda închiderii cvasi-generalizate a restaurantelor, și au reușit să atragă clienții prin soluții premiate de Ghidul Michelin, considerat „Biblia gastronomiei franceze” transmite Agerpres.

Noua ediție a ghidului, lansată azi, a recompensat localurile care au dat dovadă de creativitate pe durata pandemiei de COVID-19,

AM, un restaurant neconvenţional din Marseille, condus de maestrul bucătar Alexandre Mazzia, a primit cea de-a treia stea Michelin. Motivul? Alexandre Mazzia, care primise două stele Michelin pentru restaurantul AM în urmă cu doi ani, a apelat la creativitate în 2020 şi a organizat turnee stradale cu o rulotă de preparate culinare, în contextul în care restaurantele, barurile şi cafenelele din Franţa au rămas închise mai multe luni din cauza noului coronavirus.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Un alt premiat a fost Mauro Colagreco, chef-ul care coordonează restaurantul Mirazur de pe Coasta de Azur, cotat cu trei stele Michelin. Gonit din resurant de pandemie, el a deschis un stand de preparate culinare într-o piaţă din Monaco.

Numărul restaurantelor notate cu trei stele – cea mai înaltă distincţie acordată de Ghidul Michelin – a crescut cu 30 în acest an în Franţa şi în principatul Monaco. În total, în Franţa există în prezent 638 de restaurante care deţin una, două sau trei stele Michelin.

Barurile, restaurantele şi cafenelele din Franţa vor rămâne închise cel puţin până la jumătatea lunii februarie, iar multe dintre aceste stabilimente au optat pentru servicii de livrare şi au amenajat spaţii speciale de ridicare a comenzilor, transmite Agerpres. (Foto: Pixabay by Zoli gy)

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: