Cea mai mare bancă din SUA distribuie acțiuni în valoare totală de un miliard de dolari angajaților săi. Acțiunile vor fi oferite pe o perioadă de 4 ani, începând din 2023

angajati Sursă foto: Unsplash

Bank of America, cea mai mare bancă din Statele Unite ale Americii, distribuie acțiuni în valoare de 1 miliard de dolari pentru aproape toți angajații săi, în timp ce banca încearcă să câștige noi talente pe piața muncii, scrie CNN.

Într-un document oferit exclusiv pentru publicația americană CNN, CEO-ul Bank of America, Brian Moynihan, a declarat că banca oferă pentru prima dată acțiuni angajaților săi care au un salariu de până la 100.000 de dolari pe an. Până în prezent, banca oferea angajaților bonusuri în numerar.

Bank of America a spus că fiecare angajat eligibil va primi între 65 și 600 de unități de acțiuni, corespunzătoare compensației sale. Acele unități vor avea drept de proprietate pe o perioadă de patru ani începând din 2023.

Astfel, lucrătorii din prima linie, cum ar fi casierii băncilor, vor primi acțiuni care sunt evaluate, pe hârtie, la aproximativ 2.900 dolari, pe baza prețului actual al acțiunilor Bank of America de 45 dolari. La polul opus, angajații cu salarii mai mari ar primi acțiuni evaluate la aproximativ 27.000 de dolari.

Bank of America a spus că valoarea estimată a acțiunilor este mai mare decât bonusurile în numerar pe care banca le-a acordat în trecut. Anul trecut, Bank of America a oferit bonusuri în numerar de 750 de dolari angajaților cu un salariu mai mic.

Bank of America a spus că premiile de acțiuni, care se adaugă compensațiilor primite ca parte a procesului anual de revizuire al băncii, vor ajunge la aproximativ 97% din baza globală de angajați, dar nu și celor care câștigă peste 500.000 de dolari pe an.

Bank of America a spus că doar o mică parte din forța sa de muncă, în mare parte angajați part-time și lucrători din anumite locații de peste mări, vor primi un bonus în numerar, în valoare totală de 750 de dolari fiecare.

În trecut, Bank of America se baza mai mult pe bonusuri în numerar pentru angajații cu salarii mai mici. Decizia de a extinde grupul de lucrători care obțin acțiuni pe o anumită perioadă de timp nu este o coincidență. Bank of America se bazează pe faptul că unii angajați nu vor dori să plece și să lase în urmă mii de dolari în acțiuni.

Companiile, inclusiv băncile, se confruntă cu un nivel ridicat de fluctuație a lucrătorilor. Un record de 4,5 milioane de americani și-au părăsit locurile de muncă în noiembrie, potrivit statisticilor guvernamentale.

Bank of America a recunoscut bonusurile oferite sunt menite pentru a atrage și reține angajații. Profitul anual al băncii este de 32 miliarde dolari.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *