Cel de-al doilea pod peste Dunăre a înregistrat un trafic record în ultimii nouă ani

Pod Dunare Vidin Calafat Sursa foto: FCC

Un trafic record de autovehicule a înregistrat cel de-al doilea pod peste Dunăre în ultimii nouă ani, a anunțat directorul societății mixte bulgaro-române „Podul Dunării Vidin-Calafat”, Ludmil Dimitrov, scrie 24Chasa, citată de Rador.

Ministrul adjunct al transporturilor și comunicațiilor Nikolai Naidenov a inspectat traseul E-79 către Vidin și punctul de trecere a frontierei de la cel de-al doilea pod peste Dunăre. El s-a întâlnit și a discutat cu reprezentanții tuturor instituțiilor implicate în organizarea traficului și traversarea podului.

Traficul continuă să fie aglomerat. Peste 1.100 de camioane și peste 1.300 de autoturisme și autobuze traversează punctul de ieșire din Bulgaria în fiecare zi.

Traficul din România către Bulgaria este la fel de aglomerat, a constatat ministrul adjunct. Traficul a crescut de două-trei ori față de normal. Viceministrul Naidenov a verificat implementarea măsurilor planificate în urmă cu o lună pentru reducerea cozilor și înlesnirea traficului la graniță.

Sursa foto: FCC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *