Cel mai mare producător de cipuri: “Planurile noastre de expansiune, care includ construcţia fabricii din Phoenix, Arizona, ne vor permite să sprijinim industria”

semiconductori placa Sursa foto: Pixabay

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume, a anunţat vineri că sprijină în mod activ şi lucrează cu toate părţile implicate pentru a depăşi deficitul global de semiconductori, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

“TSMC este un partener puternic în cadrul eforturilor de depăşire a deficitului global de semiconductori, adoptând măsuri fără precedent pentru rezolvarea acestor dificultăţi”, se arată într-un comunicat al companiei după participarea la o reuniune la Casa Albă pe acest subiect.

“Suntem încrezători că planurile noastre de expansiune, care includ construcţia fabricii din Phoenix, Arizona, una din cele mai mari investiţii străine directe în istoria SUA, ne vor permite să sprijinim industria pentru a obţine stabilitate pe termen lung în livrările de semiconductor”, informează compania din Taiwan.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Recent, conducerea TSMC a dat asigurări că deficitul de semiconductori cu care se confruntă industria auto se va atenua gradual pentru clienţii săi, din trimestrul trei din 2021, dar problemele legate de capacităţile de producţie s-ar putea extinde şi în 2022.

Aceste dificultăţi au determinat autorităţile din Statele Unite şi Europa să subvenţioneze producţia.

TSMC anunţase în mai 2020 că va investi 12 miliarde de dolari pentru construcţia fabricii din Phoenix, Arizona. Producţia ar urma să înceapă în 2024.

Oficialii companiei dezbat acum dacă următoarea uzină ar trebui să fie o facilitate mai avansată, care să producă aşa numitele cipuri fabricate cu tehnologia de 3 nanometri (nm) comparativ cu tehnologia de 5 nm, mai lentă şi mai puţin eficientă, folosită la prima sa fabrică. O facilitate mai avansată ar putea costa între 23 şi 25 miliarde de dolari, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Cea mai mare parte a cipurilor TSMC sunt produse în Taiwan, iar compania are facilităţi mai vechi de producţie în China şi în statul american Washington.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: