Cel mai mare producător de cipuri: “Planurile noastre de expansiune, care includ construcţia fabricii din Phoenix, Arizona, ne vor permite să sprijinim industria”

Redacția sept. 24, 2021 0 comentarii
semiconductori placa

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume, a anunţat vineri că sprijină în mod activ şi lucrează cu toate părţile implicate pentru a depăşi deficitul global de semiconductori, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

“TSMC este un partener puternic în cadrul eforturilor de depăşire a deficitului global de semiconductori, adoptând măsuri fără precedent pentru rezolvarea acestor dificultăţi”, se arată într-un comunicat al companiei după participarea la o reuniune la Casa Albă pe acest subiect.

“Suntem încrezători că planurile noastre de expansiune, care includ construcţia fabricii din Phoenix, Arizona, una din cele mai mari investiţii străine directe în istoria SUA, ne vor permite să sprijinim industria pentru a obţine stabilitate pe termen lung în livrările de semiconductor”, informează compania din Taiwan.

Recent, conducerea TSMC a dat asigurări că deficitul de semiconductori cu care se confruntă industria auto se va atenua gradual pentru clienţii săi, din trimestrul trei din 2021, dar problemele legate de capacităţile de producţie s-ar putea extinde şi în 2022.

Aceste dificultăţi au determinat autorităţile din Statele Unite şi Europa să subvenţioneze producţia.

TSMC anunţase în mai 2020 că va investi 12 miliarde de dolari pentru construcţia fabricii din Phoenix, Arizona. Producţia ar urma să înceapă în 2024.

Oficialii companiei dezbat acum dacă următoarea uzină ar trebui să fie o facilitate mai avansată, care să producă aşa numitele cipuri fabricate cu tehnologia de 3 nanometri (nm) comparativ cu tehnologia de 5 nm, mai lentă şi mai puţin eficientă, folosită la prima sa fabrică. O facilitate mai avansată ar putea costa între 23 şi 25 miliarde de dolari, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Cea mai mare parte a cipurilor TSMC sunt produse în Taiwan, iar compania are facilităţi mai vechi de producţie în China şi în statul american Washington.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *