Cel mai mare producător român de uși și-a vândut 70% din acțiuni către ROCA Industry

fabrica productie usi Eco Euro Doors

ROCA Industry, holdingul ROCA Investments din sectorul materialelor de construcții, a finalizat achiziția pachetului de 70% din acțiunile Eco Euro Doors (EED), cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, cu afaceri de peste 13 milioane euro în 2021.

Sub umbrela holdingului, EED va intra într-o nouă etapă, iar planurile de dezvoltare includ diversificarea portofoliul de produse, adaptate la nevoile în schimbare ale consumatorilor, dar și abordarea unor noi piețe.

„Preluăm o companie solidă, cu oportunitate de creștere, cu un produs care, deși este unul industrial, vine cu o valoare emoțională dată de design-ul pe care îl aduce în casele consumatorilor. E important să ne folosim de tehnologia avansată pentru a livra produse care să fie la cel mai înalt nivel, într-o țară de tradiție în acest sector”, declară Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry.

Achizitia producătorului român de uși, cu o experiență de 27 de ani pe piață și peste 320.000 unități vândute în 2021, este a doua tranzacție perfectată în prima parte a anului de ROCA Industry.

La jumătate de an de la înființare, ROCA Industry grupează în holding companiile: BICO Industries (70%), Sarcom (100%), Terra (100%), Eco Euro Doors (70%) și se află în procesul de finalizare a tranzacției pentru preluarea integrală a Dial.

ROCA Industry (HOLDINGROCK1) a fost listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, în luna ianuarie a acestui an și este tranzacționată sub simbolul bursier ROC1. Este inclusă și în indexul BETAeRO, care cuprinde cele mai relevante companii din această piață.

Cea mai recentă estimare a sectorului local al producătorilor de uși era cifrată la o valoare totală de 140 milioane euro la nivelul anului 2020, cu o rată de creștere anuală (CAGR) care ar urma să ajungă la 6% între 2022-2025, potrivit Interbiz Research Consulting.

Eco Euro Doors este o companie cu capital integral românesc fondată în Reghin în anul 1994. În urma cu 15 ani a început producția locală de uși iar în 2009 a finalizat construcția unei fabrici moderne pe o suprafață totală de 60.000mp din care 5.000mp hale de producție și peste 13.000mp spații de stocare, dotată cu utilaje performante și roboți industriali. Producția este axata în principal pe realizarea ușilor de interior și a accesoriilor. Eco Euro Doors produce astăzi peste 300.000 de uși pe an din MDF, HDF, lemn masiv rășinos și fag.

Comentarii

  1. Mai scumpe dar sănătoase si rezistente decât cele din PVC care sunt puternic inflamabile, toxice si cancerigene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *