Cele mai bune aeroporturi din lume pentru 2024/ Țările din Asia sunt pe primul loc, dar Europa domină clasamentul per total

calatorii de afaceri, calatorii de business, aeroport Sursa foto: Dreamstime

În ultimul deceniu, Aeroportul Internațional Changi din Singapore și Aeroportul Internațional Hamad din Doha s-au luptat pentru titlul de „cel mai bun aeroport din lume”. În fiecare an, Skytrax, intervievează călătorii din întreaga lume pentru a compila lista sa a celor mai bune aeroporturi din lume, iar pentru 2024 pe primul loc se află aeroportul Qatar, cunoscut pentru designul său ultra-modern, terminalele ușor de navigat și magazinele de lux, scrie CNN.

Singapore a deținut anul trecut și în 2020 primul loc, în timp ce Doha a obținut premiul în 2022 și 2021.  DOH este unul dintre mai multele aeroporturi care oferă tururi gratuite în oraș pentru pasagerii cu escale lungi, ceea ce i-a adus calificative ridicate de la respondenți. De asemenea, este locul unde se află Hotelul Aeroportului Oryx, unde vizitatorii pot beneficia de tratamente spa, un teren de squash și piscină.

Datele pentru clasament au fost colectate între august 2023 și martie 2024 de la persoane din peste 100 de naționalități. Respondenții au fost intervievați pe o varietate de subiecte, de la ușurința de a trece prin punctele de control de securitate la calitatea și varietatea alimentelor și băuturilor.

Aeroporturile europene domină topul

Nouă dintre cele mai bune 20 de aeroporturi sunt în Europa, inclusiv Viena, Madrid și Istanbul. Dar cel mai bine plasat dintre ele este Aeroportul Charles de Gaulle din Paris (CDG), pe locul șase. Capitala franceză a investit masiv în modernizarea infrastructurii înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris din acest vară. Terminalul 3 al CDG a fost numit cel mai bun terminal low cost din lume, iar Orly (ORY) din Paris a fost numit cel mai bun aeroport regional din Europa. Alte aeroporturi europene au primit și ele recenzii pozitive din partea Skytrax. Aeroportul Roma Fiumicino (FCO) a câștigat premiul pentru cea mai bună procesare a securității la aeroport, Aeroportul Zurich (ZRH) a fost numit cel mai bun din clasa aeroporturilor cu 20-30 de milioane de pasageri pe an, iar Aeroportul Helsinki-Vantaa (HEL) a ocupat locul cel mai înalt în categoria de 10-20 de milioane de pasageri anual.

Japonia strălucește Șapte dintre cele mai bune 20 de aeroporturi Skytrax sunt în Asia. Ambele hub-uri ale Tokyo-ului, Haneda (HND) și Narita (NRT), s-au clasat în primele 10.

Aeroportul Internațional Kansai (KIX), care deserveste zona Osaka, a câștigat premiul pentru cea mai bună livrare a bagajelor la aeroport din lume.

În total, au fost evaluate 570 de aeroporturi din întreaga lume.

Cele mai bune aeroporturi din lume pentru 2024:

 1. Aeroportul Hamad din Doha
 2. Aeroportul Changi din Singapore
 3. Aeroportul Incheon din Seoul
 4. Aeroportul Haneda din Tokyo
 5. Aeroportul Narita din Tokyo
 6. Aeroportul Charles de Gaulle din Paris
 7. Aeroportul din Dubai
 8. Aeroportul din München
 9. Aeroportul din Zurich
 10. Aeroportul din Istanbul
 11. Aeroportul din Hong Kong
 12. Aeroportul Fiumicino din Roma
 13. Aeroportul din Viena
 14. Aeroportul Helsinki-Vantaa
 15. Aeroportul Madrid-Barajas
 16. Aeroportul Centrair Nagoya
 17. Aeroportul din Vancouver
 18. Aeroportul Kansai
 19. Aeroportul Melbourne
 20. Aeroportul Copenhaga

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *