Cele mai mari companii de tehnologie din lume au pierdut peste 1.000 de miliarde de dolari pe bursă

Redacția mai 11, 2022 1 comentarii
bursa actiuni

Cele mai mari companii de tehnologie din lume au pierdut peste 1.000 de miliarde de dolari în doar trei sesiuni de tranzacţionare bursieră din Statele Unite, pe fondul declinului generalizat al pieţei, transmite platforma CNBC, citată de News.ro.

Vânzările generalizate de acţiunile de pe Wall Street au început de când Rezerva Federală (Fed) a majorat miercurea trecută rata dobânzii de referinţă, dar sectorul tehnologic a fost mai afectat decât alte sectoare ale economiei americane.

Investitorii sunt acum mai puţin interesaţi de ceea ce a susţinut afacerile pe o piaţă puternică în ultimii ani, inclusiv în timpul pandemiei, şi împing mai mulţi bani către sectoaele mai sigure ale pieţei, inclusiv producători de produse de bază precum Campbell Soup, General Mills şi J.M. Smucker.

Apple, cea mai valoroasă companie publică din lume, a pierdut 220 de miliarde de dolari de la încheierea tranzacţiilor de miercuri, în ziua în care preşedintele Fed, Jerome Powell, a declarat că inflaţia este prea mare şi că nu există planuri pentru o majorare a dobânzii cheie cu mai mult de jumătate de punct procentual.

Pieţele au crescut mai întâi în urma comentariilor lui Powell, dar optimismul s-a disipat în zilele următoare.

Acţiunile au scăzut joi, au scăzut din nou vineri şi apoi au scăzut în continuare luni.

Indicele bursier S&P 500 din SUA a coborât luni sub pragul de 4.000 de puncte, după ce au scăzut cu 7% de la închiderea de miercuri, în timp ce Nasdaq a scăzut cu aproape 10% în aceeaşi perioadă.

Microsoft a pierdut aproximativ 189 de miliarde de dolari din capitalizare. Declinul Tesla este de 199 de miliarde de dolari, la câteva luni după ce evaluarea sa coborâse sub 1.000 de miliarde de dolari.

Capitalizarea bursieră a Amazon a scăzut cu 173 de miliarde de dolari., iar cea a Alphabet, compania care deţine Google, cu 123 de miliarde de dolari. Pierderea producătorului de plăci grafice Nvidia se ridică la 85 de miliarde de dolari, iar cea a Meta Platforms, compania-părinte a Facebook, la 70 de miliarde de dolari.

sursa foto: Pexels.com

Comentarii

  1. Daca va uitati pe grafice, mai au de pierdut de 3x mai mult. Va urez short placut. Doar Microsoft a atins limita maxima a lui Gauss.

    Acolo cade de pe Everest.

    “Irrational Exuberance”, ce vrei … Ma mir cum de mai au bani oamenii care cumpara ‘dip’-ul … Si P/E-ul e un criteriu bun de-a intelege care cade luciferic …

    De fapt, Romania s-ar putea Imbogati daca ar short-ui NASDAQ-ul cum trebuie si asta pana-n decembrie, anul curent. Microsoft, Tesla, NVIDIA. Restul, un pic mai complicat dar se duc toate.

    Va invat cum sa faceti un ban cinstit … ‘Short’-ul e ca o politie a Pietei. Un check & balance a Maniei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.