Cemacon, controlat de frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, profit net de 42,6 milioane de lei la nouă luni

Liviu Stoleru Sursa foto: Cemacon

Producătorul de materiale de construcții Cemacon, controlat de frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, a obținut în trimestrul al III-lea al anului 2021 o creștere cu 40% a cifrei de afaceri, comparativ cu perioadele similare din anii precedenți.

La 30 septembrie 2021, compania Cemacon înregistrează un profit operațional de 54,4 milioane de lei și un profit net de 42,6 milioane de lei.

Dar, potrivit companiei, prețurile crescute la materii prime și energie, precum și cheltuielile variabile la nivel logistic au pus presiune pe întregul sector de producție din piața construcțiilor, generând creșteri de prețuri la toți jucătorii importanți.

“Avem un profit net de 42 milioane lei la final de T3, dar mai important pentru noi la această oră este că am finalizat investiții care vor avea un impact pozitiv în activitatea noastră pe termen lung. Centrala de co-regenerare pe care am instalat-o în acest an ne asigură până la 64% din energia electrică consumată, compania noastră achiziționând doar diferența de 36% din totalul de consum intern. Capitalizarea de acum este parte a strategiei pe termen lung, prin care vom continua proiectele de investiții în creșterea capacității și eficienței de producție, precum și în dezvoltarea expertizei și a gradului de retenție a angajaților în companie”, a precizat Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administrație Cemacon SA.

Variația stocurilor înregistrează valori mai mici față de perioada precedentă, ca urmare a decalajului dintre cantitățile produse și cele vândute în trimestrul al III-lea 2021 și al contextului de piață favorabil. Sumele aferente altor câștiguri și pierderi evidențiază anularea provizioanelor constituite în anul precedent.

Astfel, la finalul perioadei încheiate la 30 septembrie 2021, activele nete ale companiei înregistrează o creștere cu 18% față de finalul anului 2020, depășind suma de 223 milioane lei.

Frații Dragoș și Adrian Pavăl controlează Cemacon prin intermediul Pavăl Holding, care deține 77,8% dintre acțiuni și Pif Industrial, cu 16,7%.

Sursa foto: Cemacon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *