CEO Bittnet Group: Coloana vertebrală a oricărei companii care vrea să inoveze sunt platformele digitale

Mihai Logofătu, Bittnet Sursa foto: Bursa de Valori București

Platformele digitale reprezintă coloana vertebrală a oricărei companii care vrea să inoveze şi să fie relevantă pe piaţă, a afirmat, marţi, CEO-ul Bittnet Group, Mihai Logofătu, la evenimentul prilejuit de aniversarea a 10 ani de la listarea Bittnet Group pe piaţa locală de capital, transmite Agerpres.

„Atunci (în urmă cu 10 ani, n.r.) vorbeam de cloud, astăzi cloudul este prezent, după cum vedeţi în jurul nostru, în atâtea locuri. Vorbeam de mobilitate, vorbeam de security, lucruri care astăzi devin cumva obişnuinţă şi ne uităm un pic către ceea ce urmează mai departe. Ne-am organizat operaţiunile între aceste două zone mari – una care ţine încă o dată de partea de infrastructură şi una care ţine de platformele digitale care, astăzi, reprezintă coloana vertebrală a oricărei companii care vrea să inoveze şi să fie relevantă (…) În cei 10 ani de zile, au trecut prin cursurile noastre peste 40.000 de oameni. Dacă ne gândim la o industrie care numără puţin peste 200.000, am putea spune că unul din cinci oameni a fost măcar o dată în aceşti ani la un curs de IT organizat de Bittnet şi asta este un lucru important, lucru care ne onorează şi care ne face considerăm că a fost o decizie foarte bună (…) În România de astăzi, misiunea noastră este mai importantă, mai amplă, pentru că prin ceea ce facem construim o Românie digitală, contribuim la transformarea digitală a societăţii din România, prin educaţie, pregătim oamenii care acţionează în câmpul muncii prin proiectele noastre, mai ales proiectele cu impact”, a menţionat Logofătu.

Potrivit reprezentantului Bitnet Group, în ultimul deceniu, piaţa a avut un rol mai mult mai mare decât doar de finanţare pentru companie, forţând o guvernanţă mai bună şi o maturizare a firmei.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

„Am avut parte, practic, de un parcurs accelerat şi dacă ne gândim că dincolo de cei 10 ani avem 17 ani, anul acesta am aniversat şi 18 ani, majoratul de la înfiinţare, şi vorbim de 17 ani de creştere neîntreruptă. Cred că piaţa a avut un rol mai mult mai mare decât doar de finanţare pentru Bittnet. A fost, după părerea noastră, un instrument care ne-a forţat să ne maturizăm, ne-a forţat să avem o guvernanţă mai bună, ne-a forţat să devenim o companie mai matură şi cred că acest lucru se vede în felul în care astăzi Bittnet funcţionează şi operează (…) Dacă ne uităm cum a evoluat relaţia între piaţă, între cifra de afaceri şi capitalizare, practic, până la momentul listării pe piaţa principală şi după listare am avut o o corelaţie între cum a fost business-ul şi cum a fost capitalizarea (…) Eram o companie de training, de educaţie, cu ceva activitate în zona asta de integrare, iar 10 ani mai târziu suntem un grup dinamic de companii organizat în trei zone de activitate: o zonă de infrastructură, o zonă de platforme digitale şi zonă de instruire şi training, care reprezintă cumva ADN-ul nostru încă de la înfiinţare”, a punctat Mihai Logofătu.

Logofătu a precizat, în context, că firma valora 10 milioane lei în anul listării iar astăzi a ajuns la peste 400 milioane lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

„Sunt 10 ani de parteneriat, 10 ani de transformare în care s-au întâmplat foarte multe lucruri în piaţă cu compania noastră care a pornit ca o companie antreprenorială şi astăzi cred că prin ceea ce am realizat am generat un impact pozitiv dincolo de noi, de organizaţie, în industria pe care o reprezentăm. Poate am contribuit puţin şi la transformarea acestei ţări. Dacă ne uităm acum în urmă, a funcţionat foarte bine. Practic, acea zi în care spunem că supraestimezi ce poţi să faci într-un an, dar subestimezi ceea ce se întâmplă în 10 ani. Şi dacă privim în urmă la acei 10 ani, ca ultima decadă, s-au întâmplat mai multe lucruri decât ne-am fi dorit să se întâmple, mult mai multe decât visam la momentul respectiv. Ziua de azi nu este doar despre ce a fost, cred că este foarte important să marcăm şi ceea ce urmează. Dacă ne uităm la o companie care în anul listării făcea 10 milioane de lei, era o companie oarecum nesemnificativă pentru industria respectivă, în ultimul an am depăşit pragul de 400 de milioane, devenind unul dintre cei mai importanţi, dacă nu poate cea mai importantă companie din zona asta în România”, a spus Logofătu.

Pe data de 15 aprilie 2015, Bittnet Systems se lista pe piaţa AeRo a BVB, fiind prima companie din industria IT ale cărei acţiuni au devenit tranzacţionabile la bursă. Cinci ani mai târziu, pe 3 iunie 2020, acţiunile Bittnet au intrat pe Piaţa Reglementată a BVB, sub simbolul BNET.

În 2017, Bittnet a achiziţionat Gecad Net, redenumită Dendrio Solutions, iar în 2018 au fost cumpărate Elian Solutions şi Equatorial Gaming, urmate de integrarea activităţilor Crescendo International în Dendrio.

În 2020, compania a investit în achiziţia unor pachete minoritare de acţiuni în Softbinator şi The eLearning Company, în 2021 a realizat şapte achiziţii, inclusiv IT Prepared (rebranduit: Optimizor), Nenos & Nonlinear, ISEC & GRX (Fort), şi Computer Learning Center.

Grupul Bittnet operează, în prezent, sub opt branduri comerciale în patru verticale de business: Infrastructură Digitală, Cybersecurity, Educaţie, şi Business Applications & Software.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.