CFR Infrastructură a anunțat, miercuri, că a atribuit contractul pentru modernizarea Lotului 4 Drobeta Turnu Severin – Băile Herculane (42 km), cu o valoare de 2,3 miliarde de lei, de pe Magistrala CFR Craiova – Caransebeș.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Asocierea formată din IC Ictaş Inşaat Sanayi Ve Ticaret AŞ şi Rotary Construcţii Mentenanţă a câştigat licitaţia.

Inițial, valoarea estimată a lucrărilor era estimată între 1,4 miliarde lei (fără TVA) și 1,6 miliarde lei (fără TVA).

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Durata proiectării și execuției lucrărilor: va fi de 72 luni, din care 12 luni pentru proiectare și 60 de luni pentru execuție lucrări.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că azi, 5 martie 2025, a fost desemnată Asocierea – IC Iataş Inşaat Sanayi Ve Ticaret AŞ (Lider) – Rotary Construcţii Mentenanţă (Ofertant), câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii: Reabilitarea liniei feroviare Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeş, parte a Coridorului Orient/Est-Mediteranean Lot1:- Lot 4 Cap X Drobeta Turnu Severin – Cap X Băile Herculane, KM 362+632 – KM 404+250 (41,618 km)”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, oferta financiară a Asocierii a fost de 2,3 miliarde lei, fără TVA, criteriul aplicat fiind cel mai bun raport calitate-preţ.

Astfel, contractul de achiziţie publică va fi încheiat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

“Sursa de finanţare pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport (PT) 2021-2027, de la Bugetul de Stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, durata estimată pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor va fi de 72 de luni, din care 12 luni proiectare şi 60 de luni execuţie.

Sursa foto: Facebook/ CFR Infrastructura

La elaborarea propunerii financiare, ofertanţii s-au raportat la valoarea minimă a valorii estimate, respectiv la valoarea de 2,44 miliarde lei, fără TVA, precizează sursa citată.

“Linia de cale ferată Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeş face parte din Coridorul Orient/Est-Mediteranean şi este amplasată pe raza judeţelor Dolj, Mehedinţi şi Caraş-Severin. Administrativ, linia de cale ferată Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeş este situată pe raza Sucursalelor Regionale CF Craiova şi Timişoara – CNCF “CFR” SA”, se mai arată în document.

Potrivit CFR SA, scopul general al implementării proiectului de reabilitare a liniei de cale ferată Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeş (225,287 km) vizează, printre altele, îmbunătăţirea infrastructurii pentru creşterea vitezei de circulaţie la valori cuprinse între viteza de 120 km/h şi cea de 160 km/h, precum şi modernizarea instalaţiilor de electrificare pe toată lungimea tronsonului (25 kV) şi mărirea capacităţii de tranzit.