China: Puternic îndatorat, Huarong anunță un acord de recapitalizare / Fostul director a fost executat la începutul anului pentru corupție și poligamie

Hong Kong

Conglomeratul financiar China Huarong, unul dintre cele mai îndatorate grupuri ale țării și al cărui eventual faliment ar avea repercusiuni majore asupra economiei, a anunțat un acord cu investitorii pentru o recapitalizare, anunță Le Figaro.

China Huarong Asset Management este unul dintre cei mai mari gestionari de credite neperformante (care prezintă o probabilitate mare de neplată) și a făcut parte dintre cele patru companii publice create în| 1999 de guvernul cinez pentru a asana sectorul bancar. De atunci, grupul s-a diversificat în investiții, credite și imobiliare.

China Huarong, care are ca acționar principal ministerul chinez al Finanțelor, are circa 10.000 de angajați. Compania, care este puternic îndatorată, nu a mai publicat detalii legate de conturile sale din 2020. Din acest motiv, Bursa din Hong Kong a suspendat din aprilie cotarea Huarong.

13,5 miliarde de euro pierderi în 2020

Grupul a anunțat miercuri, într-un comunicat, că a ajuns la un acord cu investitorii pentru recapitalizare, Printre aceștia figurează fondul public de investiții CITIC Group. Niciun detaliu legat de acest acord nu a fost făcut public.

Huarong a suferit pierderi de 102,9 miliarde de yuani (13,5 miliarde euro) în 2020, pe care le impută pandemiei de Covid-19. Fostul director al China Huarong, Lai Xiaomin, a fost condamnat la moarte în iauarie pentru corupție și poligamie și a fost executat ulterior.

Această sentință împotriva unui înalt responsabil din sectorul financiar este neobișnuită. Lai Xiaomin a fost acuzat că a luat mită de peste 215 milioane euro și că a deturnat 3,1 milioane de euro din fonduri publice. Lai Xiaomin a făcut mărturisiri publice, la televiziunea de stat.

Presa a difuzat imagini cu un apartament din Beijing care i-ar fi aparținut, cu seifuri și dulapuri pline cu pachete de bani. Lai Xiaomin, care înainte lucrase la banca centrală și la autoritatea pentru supravegherea băncilor, a susținut că nu a „cheltuit niciun bănuț”.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *