Chistine Lagarde, președintele Băncii Centrale Europene avertizează asupra noilor tendințe inflaționiste cauze de războiul din Ucraina

Redacția mart. 17, 2022 0 comentarii
Christine Lagarde Banca Central Europeană

Christine Lagarde, președintele Băncii Centrale Europene, a avertizat că războiul din Ucraina ar putea declanșa „noi tendințe inflaționiste”, deoarece consumatorii se așteaptă ca prețurile să continue să crească rapid, companiile își relocalizează lanțurile de aprovizionare și țările își schimbă sursele de energie, scrie Financial Times.

În cazul în care situația economică și-ar pute reveni mai lent la capacitate maximă, acest lucru ar putea duce către scăderea încrederii consumatorilor și a cererii.

Ca răspuns la incertitudinea sporită și noile provocări pe care le prezintă, Lagarde a spus că banca este pregătită să reacționeze eficient, în funcție de modul în care se desfășoară criza din Ucraina.

Luna aceasta, BCE a declarat că ar putea opri achizițiile nete de obligațiuni în al treilea trimestru al acestui an, înainte de o potențială creștere a ratelor dobânzilor înainte de sfârșitul anului.

Sursa foto: europarl.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.