Cinci obiective turistice considerate cele mai proaste din lume/ Pe listă se află Bazarul din Istanbul și Parcul de distracții Port Aventura din Spania/ La categoria cele mai bune atracții turistice din lume, primul loc este ocupat de clădirea Parlamentului Ungariei din Budapesta

Budapesta, Ungaria Sursa foto: Pexels

Rețeaua globală de depozitare a bagajelor Stasher a stabilit clasamentul celor mai proaste și mai bune obiective turistice în 2023. Pentru a întocmi această listă au fost analizate recenziile Google, ratingul de siguranță turistică, accesibilitatea și cazările din apropiere, scrie TF1. Statele Unite, China și Coreea de Sud conțin mai multe locuri pe care turiștii ar trebui să le evite.

Atunci când vizitați o țară, este normal să doriți să descoperiți cu ochii voștri siturile turistice despre care vorbește toată lumea.

Foarte populare, acestea sunt în mod inevitabil frecventate de călătorii din întreaga lume, ceea ce poate face uneori ca experiența să fie dezamăgitoare. Stasher, rețeaua globală de depozitare a bagajelor, a realizat un clasament al celor mai proaste cincisprezece site-uri turistice din 2023, pe baza recenziilor călătorilor pe Google. De asemenea, s-a ținut cont de securitatea spațiilor , de distanța față de un aeroport internațional și chiar de comentariile clienților unităților de cazare situate pe o rază de 1,5 km de aceste obiective. Iată cinci locuri turistice pe care este recomandat să le evitați!

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Hollywood Boulevard, California, Statele Unite ale Americii

Celebru pentru Walk of Fame, Hollywood Boulevard primește nu mai puțin de zece milioane de vizitatori în fiecare an. Cu atât de mulți turiști, este dificil să vezi cele peste 2.700 de stele cu nume de staruri pe jos. Acest obiectiv turistic situat în Los Angeles ocupă astfel pentru a doua oară primul loc în clasamentul lansat în urmă cu cinci ani. Turiștii consideră locul “supraevaluat”, “murdar” și “periculos” .

Marele Bazar din Istanbul, Turcia

Marele Bazar din Istanbul este unul dintre locurile legendare pe care trebuie să le vizitați atunci când vă aflați în Turcia, cel puțin până la apariția pe web a clasamentului celor mai proaste situri turistice din 2023. Până la 400.000 de oameni se plimbă zilnic de la un stand la altul. În 2022, a fost vizitat de aproape 40 de milioane de turiști. Dincolo de dificultatea cumpărăturilor, călătorii evidențiază lipsa de securitate și prezența a prea multor produse contrafăcute.

Taj Mahal, India

Considerată una dintre cele șapte minuni ale lumii și inclus în patrimoniul mondial UNESCO, Taj Mahal, situat în Agra, India, este una dintre cele mai frumoase clădiri din lume. Acest mausoleu din marmură albă atrage șapte milioane de vizitatori în fiecare an, dar nu din acest motiv se află pe locul trei în topul celor mai proaste situri turistice din 2023. Taj Mahal este puțin evitat din cauza distanței la care se află, la aproximativ 220 km de Aeroportul Internațional din New Delhi. Comercianții agresivi din jurul sitului au fost, de asemenea, menționați de călătorii de anul trecut.

Marele Zid Chinezesc, China

Inclus, de asemenea, în lista celor Șapte Minuni ale Lumii, Marele Zid Chinezesc este una dintre cele mai populare atracții ale țării, atrăgând aproximativ zece milioane de vizitatori în fiecare an. Aflat pe locul nouă în clasament, acest loc este mult prea des aglomerat. Tot în China, Orașul Interzis apare, de asemenea, pe locul al cincisprezecelea și pe ultimul loc în această listă, în timp ce portul Victoria și Ocean Park din Hong Kong se află pe locurile șase, respectiv șapte.

Parcul de aventuri și distracții Port Aventura, Spania

Este unul dintre locurile de neratat atunci când mergi în Spania și cu siguranță această popularitate este cea care îi conferă acest al doisprezecelea loc în clasament. Situat la doar o oră de mers cu mașina de Barcelona , parcul de distracții Port Aventura este ușor de accesat, iar prețurile nu le depășesc pe cele de la Disneyland sau Parc Astérix. Cu toate acestea, din cauza milioanelelor de vizitatori anual cozile pentru atracții sunt interminabile. Estimările Port Aventura pentru sfârșitul anului 2023 erau de 5,3 milioane de clienți. Potrivit datelor colectate de Stasher, respondenții semnalează, de asemenea, lipsa de securitate a locului sau calitatea locuințelor disponibile pe o rază de 1,5 km.

Cele mai bune atracții turistice din lume

Dacă sunteți în căutare de inspirație pentru următoarea dvs. vacanță, următoarele atracții turistice au obținut cele mai mari punctaje medii în toate punctele de date. Studiul Stasher încoronează clădirea Parlamentului Ungariei din Budapesta drept atracția turistică numărul unu din lume, obținând un scor impresionant de 7,34/10.

Turiștii sunt și ei de acord, experiența beneficiind de un scor mediu ridicat de 4,8/5 în Google Review. Calitatea cazării locale pentru călători este, de asemenea, pozitivă, cu un rating mediu de 8,6/10 pe Booking.com, iar videoclipurile care prezintă clădirea au fost vizualizate pe TikTok de 887,1 milioane de ori și continuă să fie vizualizate.

Ungaria se mândrește, de asemenea, cu un scor bun pentru siguranța turiștilor, de 1,4/5 – cu cât scorul este mai mic, cu atât un loc este mai sigur. Pe locul al doilea se află emblematicul Disneyland Paris din Franța, care a obținut un scor de 7,17/10 în cadrul studiului. Complexul a primit peste 9,7 milioane de vizitatori înainte de pandemia COVID-19 din 2019.

Disneyland Paris este cea mai populară atracție de pe TikTok, postările etichetate fiind vizualizate de un număr impresionant de 7,9 miliarde de ori. Cazarea locală este, de asemenea, de înaltă calitate – un rating mediu de 8,6/10 – iar recenziile vizitatorilor sunt în mare parte pozitive. Stațiunea are, de asemenea, o medie bună de 4,5/5 stele pe Google Reviews.

Laguna albastră geotermală din Islanda este clasată pe locul al treilea în topul celor mai bune atracții turistice din lume, cu un scor general de 7,15/10. Situată într-un peisaj vulcanic impresionant, turiștii se adună la acest loc pentru a vedea și a înota în apa albastră bogată în siliciu, despre care se crede că are puteri de vindecare și întinerire.

Laguna Albastră este una dintre preferatele TikTokerilor, videoclipurile fiind vizualizate de peste 317,5 milioane de ori. Islanda este, de asemenea, considerată una dintre cele mai sigure țări pe care turiștii le pot vizita, cu un scor de 1,1/5 la Indicele Global al Păcii.

Calitatea cazării locale este printre cele mai bune din studiu (nota medie de 9,2/10), iar recenziile vizitatorilor sunt elogioase, cu un scor mediu de 4,6/5 pe Google Reviews. Restul topului cinci este alcătuit din Plaza de España din Sevilla, Spania (7,13/10) și Angkor Wat din Siem Reap, Cambodgia (7,04/10).

Plaza de España, un câștigător anterior al premiului Stasher pentru cea mai bună atracție turistică, este o minune arhitecturală formată într-un semicerc cu nișe de faianță. Angkor Wat, este cel mai mare monument religios din lume, care se întinde pe o suprafață de 402 acri. Marele templu budist figurează pe steagul național cambodgian și a fost construit folosind cinci milioane de tone de gresie – toate cărate manual până la locul de construcție.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: