Cineworld Group, cel care deține cinematografele Cinema City, cere protecția împotriva falimentului pentru a reduce datoria de 5 miliarde de dolari

Redacția sept. 8, 2022 0 comentarii
Serhii Bobyk Dreamstime - Spctatori cinema popcorn

Cineworld Group, proprietarul cinematografelor  Cinema City, care își obține majoritatea veniturilor din SUA după achiziționarea Regal Cinemas în 2018, a solicitat miercuri protecția falimentului care permite unei companii să continue să funcționeze în timp ce elaborează un plan de rambursare a creditorilor, scrie Bloomberg.

Cineworld are angajamente pentru o finanțare de 1,94 miliarde de dolari în cadrul falimentului aliniate de la creditorii garantați existenți, a precizat compania într-un comunicat. Conducerea și consiliul de administrație al companiei vor rămâne la conducerea afacerii.

Compania se așteaptă să își reducă „semnificativ” gradul de îndatorare cu sprijinul creditorilor săi. De asemenea, intenționează să își renegocieze contractele de închiriere cu proprietarii din SUA și să „urmărească o strategie de optimizare a proprietății imobiliare”. 

Cineworld este al doilea cel mai mare lanț de cinematografe, cu peste 9.000 de ecrane în 747 de locații.

În august, Cineworld a surprins investitorii cu un anunț prin care spunea că își dorește să își restructureze bilanțul, într-o mișcare care „va avea ca rezultat probabil o diluare foarte semnificativă a participațiilor existente”.

Operatorii de cinematografe s-au străduit să se redreseze după prăbușirea Covid-19, pe fondul unui program slab de lansări și al unei concurențe mai puternice din partea platformelor de streaming online. Un alt grup britanic, Vue Cinemas, tocmai și-a restructurat datoriile și a transferat proprietatea de la un grup de fonduri de pensii canadiene la creditorii săi.

Cineworld a acumulat o datorie mare după ce a cumpărat Regal. Profitul său ajustat înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare a fost de doar 455 de milioane de dolari în ultimul an financiar, potrivit ultimului său raport anual.

De asemenea, se confruntă cu despăgubiri de aproape 1 miliard de dolari din partea Cineplex Inc. din Canada pentru o ofertă de preluare care a fost anulată în 2020. Plănuiește să finalizeze procedura în cadrul capitolului 11 în primul trimestru al anului 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *