Cîţu, după ce presa germană a criticat PNRR: Este un document foarte bun. Este, în procent de 95%, deja negociat cu Comisia Europeană

Redacția iul. 29, 2021 1 comentarii
Florin Citu

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României este în procent de 95% deja negociat cu Comisia Europeană şi sigur, în perioada următoare, va fi aprobat, a declarat, joi, la Ministerul Finanţelor, Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

El a răspuns astfel fiind întrebat despre faptul că „presa din Germania” a criticat PNRR şi spune că este „un document slab”.

„Este un document foarte bun. România îşi va aloca 29,2 miliarde de euro în perioada următoare. Este, dacă vreţi să ne gândim, ca o doză de adrenalină pentru această economie în următorii ani de zile. PNRR va fi aprobat… PNRR-ul României este, în totalitate… 95% deja negociat cu Comisia Europeană. Sunt anumite detalii. În perioada următoare le vom discuta şi sunt sigur că vom avea PNRR aprobat în perioada următoare ”, a spus Cîţu.

Întrebat dacă guvernanţilor li s-a cerut de la Comisia Europeană să refacă anumite proiecte din PNRR, şeful Executivului a explicat: „Nu, sunt negocieri, aşa cum s-a întâmplat cu toate rapoartele”.

„Dacă vă uitaţi în ţări… cred că Polonia, i s-a prelungit perioada de negocieri, aşa că nu este un lucru neobişnuit să ai discuţii cu Comisia Europeană pe anumite proiecte ”, a completat Cîţu.

Planul de Redresare și Reziliență Națională prezentat de Guvernul României a ridicat multe întrebări autorității de la Bruxelles, specifică publicația germană WELT. În urma retrimiterii spre o mai bună redactare, Executivul de la București are termen până la sfârșitul lunii septembrie, după pauza de vară ce se va încheia la finele lunii august.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii

 1. Ce spuneam?

  Te-ai trezit tarziu!
  – executia bugetara defectuoasa,
  – restructurarea ministerelor neinceputa,
  – campania vaccinare fiasco,
  – PNRR e mort in papusoi,
  – incasari bugetare limitate,
  – colectarea creantelor uitata,
  – cresterea preturilir 10%,
  – autostrazile doar un ciot,
  – defrisarea padurilor continua,
  – containere de gunoi sunt asteptate la descarcare,
  – statul e in disolutie.
  Sa descoperim Romania!
  Romania educata!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *