Ciucă vrea colaborare între România și Belgia în industria de semiconductori

Redacția oct. 28, 2022 1 comentarii
semiconductori placa

Premierul Nicolae Ciucă vrea ca România și Belgia să colaboreze în industria semiconductorilor, în contextul în care Belgia are un sector al semiconductorilor consolidat.

„Am dezvoltat dialogul pe componenta colaborării în industria semiconductorilor. Există un element cât se poate de benefic pentru ambele țări. Belgia are o componentă în acest sector care este foarte bine consolidat și, de asemenea, și-a exprimat disponibilitatea pentru a colabora și, împreună cu specialiștii din domeniu de la noi din țară, să putem să dezvoltăm proiecte în comun, ținând cont de cererea de semiconductori ce există pe piață în acest moment”, a afirmat Ciucă, în deschiderea ședinței de Guvern.

De exemplu, o instalație a companiei 3M din Zwijndrecht, Belgia, este responsabilă pentru 80% din aprovizionarea mondială cu lichid de răcire, o componentă esențială a semiconductorilor.

Totodată, Belgia găzduiește Centrul Interuniversitar de Microelectronică (IMEC), cel mai important centru mondial de cercetare și inovare în nanoelectronică și tehnologii digitale. IMEC creează cunoștințe folosite de toată lumea care activează în afacerea cu cipuri.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *