Clădirea în care a funcţionat Club A va fi consolidată cu fonduri din PNRR

Club A Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că vor avea loc lucrări de consolidare la fostul Club A, susținute prin fonduri din Planul Național de Redresare și Rezilineță (PNRR), scrie București FM.

Consolidarea se va face prin cămăşuirea şi armarea pereţilor, iar în această perioadă se reface în totalitate acoperişul.

„Avansăm cu lucrările de consolidare la imobilul din Str. Blănari nr. 14, în care au funcţionat celebrul Club A şi Teatrul Godot. În această perioadă se refac în totalitate acoperişul şi şarpanta pentru a opri infiltraţiile şi a proteja interiorul imobilului, după care vor începe lucrările la structura de rezistenţă. Expertul tehnic a ales ca soluţie de consolidare cămăşuirea şi armarea pereţilor şi, pentru că imobilul are statut de monument istoric, intervenţia este aplicată doar pe interiorul imobilului, faţada urmând să beneficieze de lucrări speciale, care ţin cont de specificul arhitectural”, a scris edilul general, pe Facebook.

Consolidarea imobilului din Blănari nr. 14 se realizează cu fonduri PNRR, în urma unui proiect depus de Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), iar valoarea finanţării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este de 14,4 milioane lei.

Pe 15 februarie, Nicuşor Dan anunţa că a început consolidarea seismică şi renovarea energetică a blocului din strada Blănari 14, aflat în Centrul Istoric. În bloc sunt 39 de apartamente.

„În clădirea monument istoric a funcţionat celebrul Club A, un loc emblematic pentru multe generaţii de studenţi şi tineri din Bucureşti. Construit între anii 1934-1937, acest imobil a găzduit Clubul studenţilor de la Arhitectură, iar în prezent se află într-o stare avansată de degradare, fiind încadrat în clasa I de risc seismic. Clădirea rezidenţială multifamilială are cinci etaje, cu spaţii comerciale la parter, club A fiind la subsol”, preciza edilul general.

Termenul de execuţie este de 20 de luni.

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *