Claudiu Năsui: PNL și PSD cresc pensiile speciale pentru magistrații care au fost șefi cel puțin o dată în cariera lor

Claudiu Năsui

Deputatul USR, Claudiu Năsui, acuză PSD și PNL că vor să majoreze pensiile speciale pentru anumiți magistrați, iar acest lucru va fi posibil printr-o modificare adusă legilor justiției, aflate acum în dezbatere.

Potrivit lui Năsui „în noile legi ale justiției, au pus un articol prin care dacă un magistrat a fost o dată „șef” în toată cariera sa, toată pensia specială va fi calculată ca și cum ar fi fost șef toată viața”.

Este vorba de articolul 212, alineatul 8.

May be an image of text that says 'care au Pentru judecătorii, procurorii și celălalt personal prevăzut de alin. fost numiți pe o funcție de conducere și au exercitat această funcție pentru întregul mandat prevăzut de lege, iar la data pensionării exercită o funcție de execuție, baza de calcul a pensiei de serviciu este reprezentată de indemnizația de încadrare brută lunară și sporurile corespunzătoare funcției de conducere prin raportare la un judecător sau procuror cu aceeași funcție, vechime, grad profesional și condiții de muncă. Schimbarea bazei de calcul în condițiile prezentului alineat se face la cererea judecătorului sau procurorului. 159'
Sursa foto: Facebook/Claudiu Năsui

Deputatul USR susține că PSD și PNL fac acest lucru pentru a cumpăra tăcerea magistraților.

„Rugămintea mea pentru magistrați este să nu tacă. România pe care o construim este cea în care vor trăi și ei. Cu cât o facem mai șubredă cu atât ne va fi tuturor mai rău”, mai spune Claudiu Năsui.

Reamintim că unele funcții de conducere în magistratură (parchete, instanțe) sunt de 3 ani, iar altele de 4 ani.

Comentarii

    • CE S-A DAT IN PRIMAVARA E INCEPUTUL. TOVARASUL LOR predoiu A SPUS CA PANA LA SFARSITUL ANULUI REZOLVA “inegaltiatile” DIN “sistem”.
      ADICA O NOUA MARIRE A PRIVILEGIILOR.
      LEGI ONEROASE PENTRU VENALI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *