Cloud: Ericsson va cumpăra compania americană Vonage pentru 6,2 miliarde de dolari

antena, comunicatii, telecomunicatii, tehnologia 5g Sursa foto Pixabay

Producătorul suedez de echipamente de telecomunicații Ericsson va cumpăra compania americană Vonage, specializată în soluții de comunicare cloud, pentru 6,2 miliarde de dolari, potrivit Le Figaro.

Oferta Ericsson a primit „aprobarea consiliului de administrație al Vonage” și se înscrie în „strategia de comunicare wireless și de extindere a ofertei mondiale”, a precizat luni grupul suedez.

Achiziția este cea mai importantă în istoria recentă a Ericsson și extinde activitatea companiei dincolo de piața sa tradițională de echipamente pentru rețele telecom, în special 5G, unde se luptă cu liderul chinez Huawei și finlandezii de la Nokia. Oferta de 21 de dolari pe acțiune corespunde unei prime de peste 28% în raport cu cea mai recentă închidere a Vonage pe Nasdaq.

Fondată în 2001, Vonage a propus mult timp servicii de telefonie prin IP și a dezvoltat în ultimii ani o platoformă de comunicații (mesagerie, voce, video) utilizând cloud-ul. Compania are 120.000 de clienți și o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *