Clusterul Cluj IT anunță că susține proiecte prin care IMM-urile vor putea accesa peste 3 milioane de euro

computer digitalizare bani

Cluj IT Cluster anunță că susține proiecte prin care IMM-urile vor putea accesa peste 3 milioane de euro în finanțări directe, prin scheme de tip finanțare în cascadă, până în 2025. Proiectul a fost inițiat de Cluj IT Cluster, DIH4Society, parte a European Digital Innovation Hubs Network – o inițiativă a Comisiei Europene.

Pe direcția competențelor și digitalizării IMM-urilor, au intrat în implementare două proiecte dedicate companiilor mici și mijlocii din România care urmăresc parcurgerea primilor pași din procesul de transformare digitală.

2023 marchează debutul perioadei de implementare a proiectelor din cadrul European Digital Innovation Hubs Network, o inițiativă a Comisiei Europene care țintește accelerarea transformării digitale în toate țările membre prin centre dedicate inovației care ar trebui să abordeze direct nevoile existente la nivelul pieței. În urma procesului de selecție la nivel european, DIH4Society, proiect inițiat de Cluj IT Cluster cu implicarea partenerilor săi: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud și Universitatea Oradea, s-a situat în fruntea clasamentului aplicațiilor din România.

”Noi am început deja pregătirile alături de partenerii noștri, astfel încât din acest an DIH4Society să devină cel mai de încredere partener pentru transformare digitală în direcția securității cibernetice, a roboticii inteligente și a digitalizării administrației publice din Regiunea Nord-Vest. Împreună cu partenerii vom aborda în mod direct nevoile de digitalizare existente la nivelul IMM-urilor, în special cele din zona de producție, la nivelul administrației publice, precum și la nivelul entităților din zona de sănătate.”, spune Andrei Kelemen, CEO-ul Cluj It Cluster.

Cluj IT Cluster se va implica în trei proiecte europene, de tip Eurocluster, orientate spre punerea în aplicare a Noii Strategii industriale pentru Europa a Comisiei Europene, în direcția consolidării rezilienței și a accelerării tranziției spre o economie ecologică și digitală.

Proiectele sunt parte a unei rețele complexe de 30 de Euroclustere, abordând în mod specific 3 direcții prioritare. Una vizează abordarea provocărilor cu care se confruntă IMM-urile atunci când accesează piața europeană de e-sănătate și sănătate digitală. O altă direcția ține de consolidarea rezilienței și accelerarea tranziției către o economie verde și digitală, inițierea, dezvoltarea și menținerea unui parteneriat strategic pe termen lung la nivelul Uniunii Europene între companiile mici și mijlocii din ecosistemele digitale și cele din domeniul producției. A treia direcție ține de sprijinirea IMM-urilor din cele 3 sectoare implicate – mobilă-interioare, IT și energie – în dezvoltarea de noi modele de afaceri și proiecte de inovare pentru a fi mai competitive și mai rezistente.

Cumulat, cele trei proiecte aduc IMM-urilor oportunitatea de a accesa peste 3 milioane de euro în finanțări directe, prin scheme de tip finanțare în cascadă până în 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *