CNAB : Aeroporturile Otopeni și Băneasa sunt complet pregătite pentru ,,AIR Schengen”

Aeroportul Otopeni Sursa foto: CNAB

Aeroporturile Otopeni și Băneasa sunt complet pregătite pentru operarea în spațiul Schengen începând cu 31 martie, 2024, a anunțat miercuri, 10 ianuarie Compania Aeroporturi București (CNAB). Ghișeele de control destinate fluxurilor Schengen și non -Schengen sunt racordate la rețeaua informatică încă din 2022, iar statistica arată că două treimi dintre pasagerii aeroportului călătoresc către sau dinspre destinații din spațiul de liberă circulație :

,,Cele două aeroporturi care deservesc Capitala – Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu, ambele gestionate de către Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), sunt pregătite pentru operarea pe fluxuri separate Schengen / non-Schengen. CNAB a luat din timp toate măsurile necesare pentru ca infrastructura să asigure o operare fără neconformități și în colaborare cu instituțiile abilitate, în special cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, a pregătit procedurile specifice. Menționăm că, din totalul traficului internațional, două treimi dintre pasageri călătoresc către sau dinspre destinații aflate în spațiul Schengen și, odată cu intrarea României în spațiul de liberă circulație, acești pasageri nu vor mai fi trece pe la ghișeele de control de frontieră, acestea urmând a fi relocate. Fluxurile de pasageri sunt pregătite pentru operare, iar ghișeele de control destinate fluxurilor non-Schengen, atât pentru ieșirea din țară cât și pentru intrare, sunt deja amplasate pe poziții și racordate la rețeaua informatică. Pregătirile s-au încheiat încă de la finalul anului 2022, și numai decizia nefavorabilă a Consiliului JAI a făcut ca acestea să nu intre atunci în funcțiune. Precizăm că o mare parte a infrastructurii de terminal de la aeroportul Henri Coandă – este vorba de cea dată în exploatare în anii 2011 și 2012 – a fost proiectată pentru utilizare în sistem Schengen / non-Schengen și, în perioada scursă de atunci, CNAB a trebuit să depună eforturi deosebite pentru a asigura procesarea unui trafic de pasageri care, în ultimii 11 ani, s-a dublat.” a transmis CNAB.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a explicat de ce ,,Air Schengen” nu intră în vigoare din ianuarie, ci din martie :

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

,,Este vorba de faptul că de 2 ori pe an, în lunile martie și octombrie, companiile aeriene își reorganizează programul, rutele, orarul de zbor, în strânsă legătură cu aeroporturile din toată lumea și atunci numai în aceste două momente, martie-octombrie, s-ar fi putut face această acordare, această trecere la un nou regim, dacă vreți, al călătoriilor cetățenilor români, în ceea ce privește mijlocul de transport aerian. În plus, sunt și câteva luni de pregătire, dacă vreți, a unor măsuri tehnice care mai trebuie luate pentru a organiza efectiv punerea în aplicare a deciziei.” -Cătălin Predoiu, la Antena 3.

Comentarii

  1. Dar cum rămâne cu rușinea polițiștilor de frontiera austrieci? Oare ce se intampla cu tara asta? Înainte fanarioți o închinau turcilor! Acum noii fanarioți o închina austriecilor?!… Vai de tarisoara noastră ce a ajuns! Pai decât umilință asta ,mai bine fără astfel de Schengen! Rușine noilor fanarioți care au închinat tara austriei fără acceptul nostru! Sa nu va mirați de ce o sa se întâmple anul asta la alegeri!…

  2. Politia austriaca ne administreaza si controleaza aeroporturile si porturile fara sa ceara pensii speciale.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.