CNAIR a început reparațiile podului de la Bănești pe DN 1 Valea Prahovei. Cum se va circula în minivacanța dintre Ziua Copilului și Rusalii

Pod Bănești pe DN 1

Compania de Drumuri a început reparațiile podului peste râul Doftana de la Bănești pe DN 1 Valea Prahovei. Contractul a fost semnat cu constructorul Strabenau pentru aproape 9 milioane lei, iar de luni, 8 mai până pe 30 iunie circulația va fi închisă pe sensul București – Brașov cu devierea traficului pe sensul opus. Astfel, la podul de la km 89 pe DN 1 între Ploiești și Sinaia rămâne o singură bandă pentru fiecare direcție de deplasare, a transmis luni CNAIR într-un comunicat de presă.

„În perioada 08.05.2023 – 30.06.2023, în vederea executării lucrărilor de întreținere periodică a podului situat pe DN 1 la km 89+313 (peste râul Doftana), de pe raza localității Bănești, din jud. Prahova, se vor institui restricții de circulație, astfel:

sensul de deplasare București – Brașov se va închide pe sectorul cuprins între  km 88+970 – km 89+400, traficul desfășurându-se deviat, în ambele direcții, pe benzile destinate sensului Brașov – București; De asemenea, va fi restricționată intrarea autovehiculelor în DN 1 din strada Din Jos, din localitatea Bănești, accesul riveranilor către drumul național menționat urmând să se realizeze prin strada Gherghiceni”, arată un comunicat CNAIR. 

Restricțiile de circulație vor fi menținute și peste mai puțin de trei săptămâni când s-ar putea face „punte” între ziua liberă de joi, 1 iunie, Ziua Copilului și luni, 5 iunie, a doua zi de Rusalii. „Gâtuirea” circulației, trecerea de la două benzi la o singură bandă/direcție va duce la efectul de pâlnie similar celui de la Nistorești – Comarnic. Este de așteptat ca reparațiile sensului București – Brașov să fie reluate din septembrie sau să înceapă lucrările pe sensul opus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *