CNAIR reia lucrările de reparații capitale la Podul Cernavodă pe Autostrada Soarelui. Se închide circulația pe sensul București – Constanța

Podul Cernavodă pe Autostrada Soarelui

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) reia, de luni, 20 februarie, lucrările de reabilitare la Podul Cernavodă, pe Autostrada Soarelui. Reparațiile capitale pe care le face constructorul Maristar (România) sunt în ultima etapă a contractului semnat în februarie 2021 și se va închide din nou sensul de mers București – Constanța (Calea I), circulația urmând să fie deviată pe Calea II, Constanța – București, unde se va circula pe o singură bandă/direcție.

CNAIR nu anunță și termenul estimat pentru durata restricțiilor de circulație, dar lucrările de reparații sunt destul de avansate și ar trebuie finalizate cel mai târziu în aprilie.

„Luni, 20.02.2023, începând cu ora 15:00, se vor institui restricții de circulație pe podul de la Cernavodă (km 157 + 600), în vederea continuării lucrărilor de reabilitare. Astfel, circulația autovehiculelor va fi închisă pe sensul București – Constanța, traficul desfășurându-se deviat, în ambele direcții, pe benzile destinate sensului Constanța – București (calea II)”, arată un comunicat CNAIR.

Tot în aprilie ar urma să se termine și lucrările la podul peste brațul Borcea pe care CNAIR le-a anunțat încă de săptămâna trecută.

Podurile peste Dunăre de la Fetești (Borcea) și Cernavodă au fost construite în 1987, iar în primăvara 2021 au început reparațiile capitale pe care le execută constructorul român Maristar. Sunt primele lucrări de reabilitare de la deschiderea circulației, dar cu un calendar de 24 de luni pentru că nu se poate lucra în sezonul estival. Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul similar de la Fetești, conectează orașul București de Portul Constanța, de asemenea unind Drobogea de Muntenia prin Autostrada A2.

Șeful CNAIR, Cristian Pistol, a explicat că toate reparațiile vor fi încheiate înainte de sezonul estival 2023. „În primăvara anului 2023, când condițiile meteorologice vor permite, lucrările vor fi reluate pentru a fi finalizate. Aceste lucrări de reabilitare ale podului (primele de la deschiderea podului în anii ’80) au fost programate, astfel încât să nu afecteze circulația în sezonul estival sau în perioadele cu valori mari de trafic pe Autostrada Soarelui (A2). Reamintesc conducătorilor auto că viteza legală pe pod este de 80 de km/h”, a afirmat Cristian Pistol, CNAIR.

Podul Cernavodă / Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *