Co-fondatorul Oracle, Binance și Sequoia îl vor ajuta pe Elon Musk să plătească cele 44 de miliarde de dolari pentru achiziția Twitter

elon musk

Elon Musk a dezvăluit joi că a strâns fonduri de 7,14 miliarde de dolari pentru cumpărarea Twitter, din necesarul de 44 de miliarde de dolari, de la investitori care îi includ pe co-fondatorul Oracle Larry Ellison, platforma de schimb de criptomonede Binance și firmele de gestionare a activelor Fidelity, Brookfield și Sequoia Capital, scrie Financial Times.

Odată cu noile angajamente de finanțare, Musk va reduce la jumătate, respectiv la la 6,25 miliarde de dolari, împrumutul pe care l-a luat cu un grup de creditori și va crește angajamentul de capital la 27,25 miliarde de dolari. Restul prețului de achiziție va fi plătit cu bani strânși de la băncile globale.

Cel mai mare sprijin pentru achiziția Twitter vine de la co-fondatorul Oracle Larry Ellison, care contribuie cu 1 miliard de dolari. Firma de capital de risc Sequoia oferă 800 de milioane de dolari, în timp ce firma de investiții în tehnologie din Dubai, VyCapital, oferă 700 de milioane de dolari. Binance oferă 500 de milioane de dolari.

Potrivit Bloomberg, mai sunt implicați compania de management de active și brokeraj Fidelity Management & Research și Qatar Holding, este o casă globală de investiții înființată, fondată de Qatar Investment Authority, fondul suveran de avere al Qatarului.

Prințul saudit Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Alsaud, deja un investitor în Twitter, va transfera 35 de milioane de acțiuni pentru ofertă, care echivalează cu o participație de 1,9 miliarde de dolari.

Musk a dezvăluit, de asemenea, că lucrează pentru a aduce investitori suplimentari, inclusiv cofondatorul miliardar al Twitter, Jack Dorsey, oferind acționarilor existenți opțiunea de a contribui cu acțiunile lor la cumpărare.

El a adăugat că orice alte contribuții pot înlocui părți din angajamentele de finanțare propuse anterior.

Sursa foto: Facebook / Elon Musk Quotes & News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.